Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fütyül hangosan a turbó?

Miért fütyül hangosan a turbó?

Figyelt kérdés

Szóval az lenne hogy elkezdett nagyon hangosan fütyülni a turbó olyan "porszívós" hangja lett,de ez mellett lehet hallani a rendes turbó fütyülést is. Üresben is ha meg gázolom , akkor is nagyon hallani. Ez mitől lehet? Tönkre fog menni a turbó ha így fogok vele járkálni?

1.9tdi 81kw

2021. máj. 2. 00:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"vki tudja mia különbség az INTER és az AFTER cooler között? tudom h bent és után a szavak jelentése..."

Rosszul tudod. Az inter nem bentet jelent. Az az inside. Pl. az intercity sem azt jelenti, hogy városon belül. Az inter latinul azt jelenti, hogy között.

Az aftercooler szerintem az angol megfelelője lehet a latinos írásmódú intercoolernek. Hiszen after, azaz turbó utáni levegőhűtő.

2021. máj. 2. 12:40
 12/12 krwkco ***** válasza:

Itt van egy cikk, amelyik azt állítja magáról, hogy megmagyarázza a különbséget.

[link]

Amit kivettem belőle:

- a két kifejezést a köznapi beszédben felcserélhetően használják

- ha mégsem, akkor az intecooler egy hőcserélő a környező levegővel. Az aftercooler, pedig egy hűtőgép, ami a környezeti hőmérséklet alá is tud hűteni.

2021. máj. 2. 15:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!