Egy szalonból vásárolt 0km-es autónak a vételárán kívül milyen egyéb költségeket kell számolni? Vagy ugyan úgy néz ki mint egy használt autónál a történet? /miben tér el?
Mi soha nem akarunk új autót venni, de ezt mindenki döntse el maga. Pár éves megkímélt autót vennék, még ha drága is. Lehet, hogy nem köt senki az új autójára semmit a szokásos dolgokon kívül, de pár évente milliókat költ nem szervizre, hanem amortizációra. Szóval a pénzét így is úgy is elveszíti.
Én vennék inkább egy normális használtat, a különbséget pedig befektetném értékálló dolgokba, befektetésekbe, festményekbe stb. Érdekes, hogy ha azt mondanám valakinek, hogy vegyen 1 millióért festményt, akkor húzná a száját, de lehet, hogy az autója pont ennyit veszített az értékéből.
Ha megnézel egy átlag (nem túl híres) festményt, amit 1930-as években festettek és megnézel egy hagyományos tömegautót a korból, tegyük fel, hogy túlélte a háborút is mindkettő. Az 1950-es években az autó már a roncstelepen volt, a festmény meg a mai napig lóg valaki falán, az értékét pedig minimum megőrizte, ha nem növelte. Az esztétikai élményről nem is beszélve, amit több generációnak nyújtott egy családban.
Az emberek különbözőek, de én szeretek másként hozzáállni, mint a többség.
Új autót cégeknek éri meg igazán vásárolni.
Aki ért a könyveléshez, tudja miert.
Új autót nem éri meg venni. Főleg mióta már egy dacia is 4-5 millió.
2-3 millió-ból bőven kapsz jó autót ami nincs lerúgva.
17: oké, hogy veszteség, csak nem mindegy, hogy 10 év alatt 10 millió megy el rá vagy csak 5.
De mondjuk az se mindegy, hogy mire használod. Egy városi rohangálós autónál nem nagy gond, ha bedöglik, max pár napi buszra vált az ember.
De én pl évi 2-3-szor utazok kb 2000 km-t külföldre. Ha egy ilyen úton bedöglik, akkor a gatyám rámegy arra, hogy pl Ausztriában levontassák a pályáról, meg hogy ott megjavítsák vagy hazavigyék és még én is oldjam meg a maradék utamat. Ergo nekem nem éri meg egy régi autóval kockáztatni, inkább veszek újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!