Mi a véleményetek a "használtautó szakértőkről" ?
Nem igazán értek autókhoz. Nyilván ha valaki mindennap ad-vesz autót akkor neki ez az egész értelmetlennek tűnik, nekem viszont simán megér +100-200eFT-ot.
Nincs olyan autószerelő ismerősöm aki tudna direktbe segíteni.
Itthon is van pár autószerelő aki vállalja hogy segít átnézni az autót, elkerülni azokat a buktatókat amin egy laikus tuti átcsúszik.
Konkrétan őt néztem ki: [link]
Valakinek van tapasztalata Tiborral kapcsolatban, esetleg tud ajánlani másvalakit ?
Azért jó, hogy itt ennyi profi szakember van, akit soha nem verhetnek át használtautó vásárláskor.
Miért nem mentek Ti el a kérdezővel autót nézni? Úgy látom, teljesen kizárható lenne ilyen módon a baklövés.
Vidéken élek, nem hiszem hogy nagyon érdekli a nőket hogy ki-hogyan cseréli az olajat xd.
Kinek-mi, sajnállak @middleman hogy ilyen komplexusaid vannak.
@krwkco én is erre gondolok, azért kb. 50eHUF elenyésző az autó árához képest. Az hogy valaki 5-10 évente vagy az aki minden nap néz át használt autót, azért az csak ne legyen már ugyanaz a rálátás :).
Az igaz, hogy egy férfiembernek azért alapszinten illik érteni a kocsikhoz. Ha legalább egy olajcserét meg izzócserét tudsz csinálni az asszony kocsiján azt értékelni fogja.
Ettől függetlenül, egy ilyen fiatal kocsival nincs túl nagy esélye a mellélövésnek, de nem kizárt. Ha ennyire bizonytalan vagy, vigyél egy független szerelőt vagy egy hozzáértő ismerőst, nem kell ehhez szakértő.
Csináltam már olajcserét, olajszűrőt. Nem esik ki a kezemből.
De szívesen ki is fizetem, azt aki korrekt szolgáltatást nyújt és leveszi ezt a terhet a vállamról.
Persze azt is megértem ha valaki szívesen csinál ilyesfélét, szeret ezzel foglalkozni.
Egyelőre az a tendencia hogy a gyárból úgy jön ki a járgány hogy már nem fogod tudni kinyitni a motorháztetőt otthon. Nem mondom hogy ez jó, csak errefelé haladunk.
"Az igaz, hogy egy férfiembernek azért alapszinten illik érteni a kocsikhoz."
S pont ezért van az, hogy a legtöbb férfiember el is játssza, hogy ért a kocsikhoz, közben meg a nagyanyám több műszaki érzékkel bírt a TSZ-es múltjával. Nekem is volt ilyen rokonom, aki saját állítása szerint a betonozástól kezdve az állattartáson át a nehézgépekig minden "férfias" dologhoz értett, mégis folyton kölcsönkéregette a többi hozzátartozója autóit, mert amit alá adtak az mindig elromlott (inkább elrontotta). Sokkal jobb, ha valaki nem adja a macsó "férfiembert", hanem racionálisan belátja, hogy inkább vizsgálja meg szakértő. Az autó is jobban jár, meg a pénztárcád is.
Jaa, 3-4 milliós autónál természetesen simán beadható egy ilyen, még magamban sem bíznék ha ennyiért vennék autót.
Az ezzel a szakértővel a probléma, hogy lehet, hogy sok kereskedésből kiutáltatod magad, mert annyira ért hozzá az ürge, hogy a neppert is szétalázza 😁 Viszont ha rávezet valamilyen hibára, és Te mégis szeretnéd azt az autót, akkor bizony alkudható az autó árából is egy szép összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!