Szabályos volt? Mi baja lehetett?
A bolttól jöttem ki, és a főúton sok jármű közlekedett, ami miatt egy várakozó autó mellé hajtottam biciklivel kellő távolságot tartva, mert az irányjelzőjéből megítéltem, hogy egyenesen fog haladni, én pedig balra. Amikor a járművek elhaladtak, én balra a bicikli útra hajtottam, míg a sofőr egyenesen, de félúton hallom, hogy ordítja: "megtanítsalak közlekedni, te nyomorult?" Csak ránéztem és haladtam tovább, majd ordította a magáét továbbra is.
A kérdésem az lenne, hogy mi baja lehetett? Számtalanszor lejátszottam a fejemben a történteket, de nem követtem el hibát. Várakozott, mellette álltam meg körülbelül 1 méterre, majd a túloldalon lévő bicikli úthoz vettem az irányt balra kanyarodva, ő pedig egyenesen.
Amúgy nem érdemes bemenni mellé, mert ha ő is balra menne (index nélkül), akkor rádhúzza a kormányt.
Mellesleg a szabály szerint csak a jobb oldalon csoroghatnál előre.
Megérte feltenni a kérdést, mert tanulhattam belőle. Bár a bunkó reakciója túlzás volt, de legközelebb odafigyelek, mert lehet tényleg takartam a holtterét, plusz szabálytalanságot követtem el a bal oldali várakozással.
Köszönöm szépen a segítséget! További szép napot/estét!
A kérdező kommentje:
"lehet tényleg takartam a holtterét"
Na álljunk meg egy szóra!
Ebből a félmondatból az sugárzik, hogy fogalmad nincs, mi az a "holt tér".
Azt te nem kitakarod, abban te benne vagy. A sofőr a pilótafülkében ülve ha körülnéz, nem mindent lát. Vannak részek, amiket kitakar a jármű valamely alkatrésze: oszlopok, oldalfalak, gépház, stb. Ha te egy ilyen területen tartózkodsz, akkor nem te takarsz ki valamit, hanem téged takar ki valami, azaz a sofőr nem lát. Márpedig ha a sofőr nem lát téged, akkor vigyázni sem fog tudni rád - azaz meghalhatsz ha épp rád kanyarodik. És utólag a sírodon már elég hülyén mutat, hogy "pedig neki lett volna elsőbbsége".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!