Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabályos volt? Mi baja lehetett?

Szabályos volt? Mi baja lehetett?

Figyelt kérdés

A bolttól jöttem ki, és a főúton sok jármű közlekedett, ami miatt egy várakozó autó mellé hajtottam biciklivel kellő távolságot tartva, mert az irányjelzőjéből megítéltem, hogy egyenesen fog haladni, én pedig balra. Amikor a járművek elhaladtak, én balra a bicikli útra hajtottam, míg a sofőr egyenesen, de félúton hallom, hogy ordítja: "megtanítsalak közlekedni, te nyomorult?" Csak ránéztem és haladtam tovább, majd ordította a magáét továbbra is.

A kérdésem az lenne, hogy mi baja lehetett? Számtalanszor lejátszottam a fejemben a történteket, de nem követtem el hibát. Várakozott, mellette álltam meg körülbelül 1 méterre, majd a túloldalon lévő bicikli úthoz vettem az irányt balra kanyarodva, ő pedig egyenesen.

2021. ápr. 30. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Engedd el, nehany idiota az utakon eli ki fusztraciojat
2021. ápr. 30. 20:13
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Csak egy tipikus nagyokos, akit frusztrál, hogy te rendszám meg mindenféle adó nélkül gurulgathatsz.
2021. ápr. 30. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Max azt tudom elképzelni, hogy holttérbe értél, esetleg zavartad a kilátásban, akadályoztad, hogy el tudjon indulni vagy ilyesmi. Nem voltunk ott nem tudjuk a részleteket. Engedd el. A biciklisek túlnyomó többsége hajmeresztő módon közlekedik, sokan ezért azonnal harapnak bármi történik.
2021. ápr. 30. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Mostanában különösen ki van élezve az "autós-biciklis konfliktus". Emiatt még több frusztrált autós és biciklis vezeti le a másikon a feszültséget.
2021. ápr. 30. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Amúgy nem érdemes bemenni mellé, mert ha ő is balra menne (index nélkül), akkor rádhúzza a kormányt.

Mellesleg a szabály szerint csak a jobb oldalon csoroghatnál előre.

2021. ápr. 30. 20:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Megérte feltenni a kérdést, mert tanulhattam belőle. Bár a bunkó reakciója túlzás volt, de legközelebb odafigyelek, mert lehet tényleg takartam a holtterét, plusz szabálytalanságot követtem el a bal oldali várakozással.

Köszönöm szépen a segítséget! További szép napot/estét!

2021. ápr. 30. 21:01
 7/8 anonim ***** válasza:
32%
Addig nem kéne bringára ülni amíg alapvető szabályokkal nem vagy tisztában! Te azt hiszed hogy elflangálsz a közlekedésben, hiszen ma sem haltál meg, csak tudod van a bizalmi elv és társai, és ha tudatlanul közlekedsz, mások azért kerülnek balesetközeli szituba mert a te seggedet védik. Te meg csak eltekersz majd ha azok miattad összecsattannak...
2021. ápr. 30. 23:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

"lehet tényleg takartam a holtterét"

Na álljunk meg egy szóra!

Ebből a félmondatból az sugárzik, hogy fogalmad nincs, mi az a "holt tér".

Azt te nem kitakarod, abban te benne vagy. A sofőr a pilótafülkében ülve ha körülnéz, nem mindent lát. Vannak részek, amiket kitakar a jármű valamely alkatrésze: oszlopok, oldalfalak, gépház, stb. Ha te egy ilyen területen tartózkodsz, akkor nem te takarsz ki valamit, hanem téged takar ki valami, azaz a sofőr nem lát. Márpedig ha a sofőr nem lát téged, akkor vigyázni sem fog tudni rád - azaz meghalhatsz ha épp rád kanyarodik. És utólag a sírodon már elég hülyén mutat, hogy "pedig neki lett volna elsőbbsége".

2021. máj. 1. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!