Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt vagy új autó?

Használt vagy új autó?

Figyelt kérdés

Új autó vásárlása előtt állok és azon gondolkodom hogy egy teljesen új, 2021-es Dacia Dustert kéne e vennem, közepes felszereltséggel vagy egy többéves használtat, de “jobb” márka képviselőjét.

Főleg elővárosában használnám az autót, heti 1-2 alkalommal autópályán, de még 100 km alatt.

Igazából használtakból olyanok jönnek szóba mint Honda Civic (2010-15), Skoda Rapid (2015~), Opel Insignia (2012~) és ilyen maximum 150,000 kilométerrel...

Ami ugye vagy valós, vagy nem.

Ha nagyon jó állapotot (vagy annak tűnőt) ki fogok, akkor még meg is marad minimum többszázezer forintom, de lehet hogy egy millióm is a Dusterhez képest.

Csak ugye az meg mégis egy 2021-es, ÚJ autó és az olyan megnyugtató, hogy biztosra lehet tudni, hogy nincs valami komoly, de rejtett betegsége.

2021. ápr. 28. 09:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Hát ezekből a használtakból amit felsoroltál, egy Skoda Rapid nem sokkal "minőségibb" mint egy Duster - már ha egyáltalán. Az Insignia 2 kategóriával nagyobb mint egy Rapid, nem is tudom hogy jöttek egymás mellé. A Civicek pedig elképesztő módon túlárazottak, ráadásul nincs hozzá olyan motor, amivel szívesen venném. Sokat esznek és gyengék, bár mondjuk valóban tartósak.

Én inkább vennék egy új autót a helyedben.

2021. ápr. 28. 10:19
 12/24 Beviz Elek ***** válasza:
52%

Én használtautó párti vagyok, megpróbálom megtalálni az egyensúlyt a költségek és a kényelem között.

Megveszel egy új fapados autót, sosem fogod igazán élvezni a benne töltött időt és ne felejts el hogy garanciaidőn túl olyan hibái lehetnek hogy mégegyszer ráköltöd az árát. Új autó, a generációból is max 2-3 évesek rohangálnak az utakon, hiába vered a vállad hogy újan vetted és tisztességgel hordtad szervízbe ha egy konstrukciós hiba miatt x év múlva elsírod magad. Elkezdték a kettőstömegű lendkerekeket belepakolni az autókba, mit gondolhattak az első tulajdonosok akik szembesültek a csere árával? Szintúgy a dpf-es autók, de lehetne még példákat hozni.

Én inkább kiválasztok egy olyat ami nem fapad, több éve bizonyított hogy nagyon tartós a hajtáslánca, nem rohad mimt egy Mazda, a kötelező szervízeken felül már lehet tudni hogy mire érdemes odafigyelni. Egy ilyen típusból keresek egy nem lerúgottat és megveszem az. Olcsóbb, kényelmesebb, kevesebb az esélye egy kellemetlen meglepetésnek.

2021. ápr. 28. 10:25
 13/24 anonim ***** válasza:
78%
Én ezek közül biztos, hogy egy használt Civicet vennék a helyedben, esetleg Corolla.
2021. ápr. 28. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:
56%

Rejtett költség például az első szerviz. Nálam 1500 kilométernél volt, 40 ezer. Utána meg mindig márkaszervizbe kell vigyed, ahol 40-50 ezreket legombolnak, vagy bukod a garanciát. További ilyen, az alapfelszereltség hiánya (pl.: gumiszőnyeg), amik egyszeri költségek, de mégis ott vannak. Na meg a CASCO, ami bár nem kötelező, de új autónál erősen ajánlott. Aztán egy év alatt legalább fél milliót veszít értékéből.

Ha veszel egy jó 3-5 éves autót, biztosan nem lesz komoly problémája pár évig. Ha 5 év múlva új autót veszel, ez anyagilag jobb döntés.

2021. ápr. 28. 11:07
 15/24 anonim ***** válasza:
56%
Európai gyártótó nem vennék autót. Újjal, használttal is töbször megszívtam. Újonnan vett japánnal járok. Volt használt is azzal sem volt semmi gond.
2021. ápr. 28. 11:08
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Én egyszer vettem új autót... sok rejtett költség és gyors értékvesztés jellemzi."

Egy faxt. 7 éves autómat fél milióval ocsóbban kínálják a hahun mint amennyiért vettem. ( közben persze kettővel megugrott az ára az infláció miatt ) Használtat volt hogy 2 M-ért vettem ( ami most kb 5 ) 3 év alatt rálocsoltam kettőt. Nagy nehezen eladtam 0.7-ért. Nagy buli volt a rengeteg trélerezéssel szevízbe járással. Most évente 1x megyek szervízbe a kötelezőre. 0Ft plussz költség.

2021. ápr. 28. 11:19
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tapasztaltam, hogy ~4 évesen, a gyári garancia lejártával nagyon jó értékben lehet autókat venni. Ilyenkor sokan lecserélik egy újabb modellre az egyébként hibátlan autót (mert egyrészt újabb modell ugye, másrészt azon megint lesz 4 év gyári garancia).

Ha kicsit is figyeltek az autóra (márpedig jó eséllyel figyeltek, mert pl. a gyári garancia kötelező olajcseréhez kötött, ezt pedig senki nem engedi el), ilyenkor még kvázi újszerű darabot kapsz durván féláron, illetve ha volt már gyártásból adódó hiba, azt addigra szinte biztosan javították.

Az egyetlen kockázat, hogy ugye gyári garancia nélkül veszel autót.

2021. ápr. 28. 11:32
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

17

" újszerű darabot kapsz durván féláron, "

Linkelnél egy 4 éves suzukit féláron. A mostani új árra gondolok. Szerintem a 4 évvel ezelőtti feléért sem fogsz találni.

Swift GLX automatákat pl. a négy évvel ezelőtti új áron ill. felette kínálják.

A linket visszadobta, hogy sok a nagybetű de rákereshetsz a hahun.

Haver dicsekedett, hogy vett 4 éves e-mercit 4.5 M-ért Gondoltam én is veszek egyet. 10 alatt nem találtam. Esetleg hazudott?

2021. ápr. 28. 11:43
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"Aztán egy év alatt legalább fél milliót veszít értékéből."

Az olcsó, alsó kategóriás autók alig veszítenek az értékükből (nominálisan) használtként. Meg lehet nézni a Suzukikat meg a Daciákat, meg a fapadabb felszereltségű alsó-közép autókat.

2021. ápr. 28. 11:56
 20/24 anonim ***** válasza:
56%

18

(17 voltam)

Azt annyira nem vágom, én egy 15 milliós autót vettem, oké nem féláron, hanem 8-ért (+ kellett neki majdnem egyből egy olajcsere és gumicsere, de más nem volt vele).

4 éves volt, az igaz mondjuk, hogy volt benne majdnem egy százas, sokat pályáztak vele. Hozzáteszem, ez nem a piac alja volt. Emellett 40-50e kilométerrel már csak 9-10m körül voltak ugyanebből a darabból, ami szintén nem féláron megy, oké, de nincs is sokkal feljebb.

2021. ápr. 28. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!