Nem akarok jogsit, de "nyomás alá" vagyok helyezve, orvosin elkaszálhatnak?
Nem szeretem az autókat, a legjobb sofőr mellett is rosszul vagyok, próbáltam vezetni de semmi jó érzés nem kerített hatalmába.
Eddigi életemben is megoldottam a dolgokat jogosítvány, kocsi nélkül, tudtam utazni, munkába járni, bevásárolni.
De egy ideje nagyon rámszállt a család, így befizettem magam egy autós iskolába, de így, hogy haladok a tananyaggal egyre frusztráltabb leszek, mert nem érdekel, nem akarok vezetni, nem akarok autót, ezzel az egésszel nem akarok foglalkozni, két lábon járva is folyton baleset ér, egy autóval nem csak magamra, de a környezetemre is veszélyes volnék.
Ha eljutok az orvosi alkalmasságira ott van mód "Alkalmatlan" pecsétet szerezni?
Ha simán megbuknék a vizsgán, az nem megoldás, tovább piszkálnának, hogy kifizetik a következő vizsgát, csak ugorjak neki újra.
Volt időm gondolkodni, hogy mennyire nem akarom ezt, 18 évesen semnakartam, 25 évesen sem, és most sem.
Az, hogy kinek mennyire van szüksége a jogosítványra az sok mindentől függ.
Nem mindegy, hogy budapest frekventált részén laksz, ahogy 5 percenként járnak a BKK járatok, vagy egy faluban ahol hétvégén max 2 buszjárat megy, és csak egy kisbolt van, ami drága, de legalább nincs választk.
A munkaköröd sem mindegy, nagyon sok helyen a sofőr munkákon kívül is előny a jogosítvány, mert megkönnyítheti a bejárásod, esetleg a feladatodhoz mozogni kell.
Illetve mennyire van család, mennyire vagytok utazósak. Bár itt jegyezném meg, hgoy a gyerekeknek is van lába így nem feltétlenül kell őket 16 éves korukig az iskoláig bezsilipelni autóval.
A jogosítvány pedig egy jó befektetés, mert ha egyszer megvan, akkor azt csak az orvos vagy a bíró/rendőr veheti el. Könnyebb és egyszerűbb pedig biztosan nem lesz később.
De ha úgy érzed, hogy nem neked való, akkor NE erőltesd. Felesleges.
Tökéletesen meg lehet élni sok esetben (van kivétel) autó nélkül is.
Senki nem hal bele abba, hogy a közeli boltból 1 táskát kell cipelni, max sőtűbben kell vásárolni. Lehet nyaralni tömegközlekedéssel, csak egy picit nagyobb szervezés kell. De létezik a kerékpár nevű eszköz is, amivel egész nagy távolságot lehet megtenni, rövid idő alatt. Általában csak a picsogás megy mindenkinél.
Látom kicsit régi a kérdés, de nekem is szinte ugyanez a helyzet.
Már 58 órát levezettem, de most feladtam.
Az oktató is azt mondta, hogy itt komoly gondok vannak annyira nem megy nekem. Nem megy és nem is érdekel. Muszájból nem lehet.
Anya már megértette, Apa még nem.
Csomószor majdnem baleseteztem már. Nekem nem megy, hogy egyszerre több dolgot kell csinálni. Meg az a szitu is volt, hogy beszélt az oktató és ránéztem nem az útra. Mindig ez van automatikusan odamegy a tekintetem, és sodródok le az útról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!