Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem akarok jogsit, de "nyomás...

Nem akarok jogsit, de "nyomás alá" vagyok helyezve, orvosin elkaszálhatnak?

Figyelt kérdés

Nem szeretem az autókat, a legjobb sofőr mellett is rosszul vagyok, próbáltam vezetni de semmi jó érzés nem kerített hatalmába.

Eddigi életemben is megoldottam a dolgokat jogosítvány, kocsi nélkül, tudtam utazni, munkába járni, bevásárolni.

De egy ideje nagyon rámszállt a család, így befizettem magam egy autós iskolába, de így, hogy haladok a tananyaggal egyre frusztráltabb leszek, mert nem érdekel, nem akarok vezetni, nem akarok autót, ezzel az egésszel nem akarok foglalkozni, két lábon járva is folyton baleset ér, egy autóval nem csak magamra, de a környezetemre is veszélyes volnék.

Ha eljutok az orvosi alkalmasságira ott van mód "Alkalmatlan" pecsétet szerezni?

Ha simán megbuknék a vizsgán, az nem megoldás, tovább piszkálnának, hogy kifizetik a következő vizsgát, csak ugorjak neki újra.

Volt időm gondolkodni, hogy mennyire nem akarom ezt, 18 évesen semnakartam, 25 évesen sem, és most sem.

2021. ápr. 27. 07:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az ekhós szekéren, és a lovon azért ugye nem szédülsz?
2021. ápr. 27. 10:25
 12/23 anonim ***** válasza:

barátom ennek nem lesz jó vége halgass rám ha nem akarsz szipkázni

Ne iratkozz be lépj ki még most mielőtt elbuksz több százezret a semmire inkább akkor add nekem felujítom belőle a suzukim

2021. ápr. 27. 11:15
 13/23 krwkco ***** válasza:

"orvosin elkaszálhatnak?"

Itt mindenki összevissza tanácsokat ad, de senki nem válaszol a kérdésedre.

Pl. a lenti linken olvashatod az alkalmatlanság eseteit. Ha ezek közül valamelyik fennáll, akkor elbukhatsz. De ha valami korlátozottságod van akkor további vizsgálatokat is végeznek. Szóval ha egészséges vagy, akkor nem könnyű.

www.drkaszaesfia.hu/images/jogositvany.pdf

2021. ápr. 27. 11:44
 14/23 A kérdező kommentje:

Évek óta hallgatom, hogy milyen fontos, miért fontos, mennyire fontos. Elmondtam a családomnak, hogy nem vágyom erre, nem szeretném, de akkor is nagyon fontos hű de kell.

Már össze is különböztem családtagokkal, és őszintén meguntam, belefáradtam.

Ezt a pénzt belefeketem a kudarcba, hogy mindenki süket lelke megnyugodjon.

Én is azt hittem, hogy vagyok annyira felnőtt ember, hogy ezt eltudom magyarázni más felnőtt embereknek, de nem.

Mindenki csak szajkózza a magáét, és már tényleg belefáradtam a vitákba, az örökös, pár hetente felugró kérdezgetésekbe, hogy mikor lesz jogsim, miért nem lesz, de legyen mert anélkül egy önző senki vagyok.

2021. ápr. 27. 13:27
 15/23 A kérdező kommentje:

Nem a szüleimmel élek, hanem a párommal. De eljárunk családtagokhoz látogatóba, és ez a kérdés mindig feljön. És ha leállítok 1 embert a kiselőadásával, akkor jön helyette másik.

Engem ez tényleg elkeserít, mert láthatóan ez egy olyan élethelyzet amiből nem tudok kimászni sem észervekkel, sem vitákkal, sem hisztivel, sem az Atyaúristen földre jövetelével.

Már megkaptam, hogy önző vagyok, mert hosszú utaknál nem tudom átvenni a kormányt a páromtól és neki kell vezetnie, nem tud pihenni.

Hosszú utaknál szerencsére megtehetjük, hogy kiveszünk szobát és lehet pihenni.

2021. ápr. 27. 13:41
 16/23 anonim ***** válasza:
55%

Én azt mondom ha nem akar vezetni ne vezessen, mindenkinek jobb ha nincsenek ilyen nyomik az utakon.

Az érvrendszer viszont elég tré azért hozzá. De jobb mindenkinek ha nem hagyod el a házat sem többet. :)

2021. ápr. 27. 14:21
 17/23 anonim ***** válasza:

Az orvosin nem fognak első körben elkaszálni.

Még ha a háziorvos kételkedne is, akkor egy szakorvoshoz fog irányítani és az ő véleménye fog döntetni.

De ne akard, hogy alkalmatlan legyél, örülj neki, hogy teljesen egészséges vagy. (Nagyon max megkéred az orvost, hogy adjon róla papírt, valszeg mivel fizetsz érte megteszi)

De utána jön csak a java. A forgalmi vizsgát még egy ügyesebb embernek is elég lurti letenni, hát még akit nem is érdekel. Pedig ha már ott tartassz, az azt jeleni, hogy hatalmas mennyiségű pénzt és időt lapátoltál bele. Utána az 5. sikertelen vizsga után elküldenek egy vizsgálatra ahol kicsit jobban ellenőrizni fogják az alkalmasságot, de ott is a nagy többséget tovább engedik.

Aztán a végére ott fogsz tartani, hogy kifutsz az időből és elbuktad a bele lapátolt lóvét, amiből nagyon sok hasznos dolgot tudnál csinálni.

Bár szerintem nagy érték a jogosítvány, de ha téged nem érdekel, picit sem, akkor hagyd a picsba....

Anyám is megcsinálta családi kényszerből, de sem érzéke nincs a vezetéshez, sem pedig szándéka. Mindenkinek jobb ez így.

2021. ápr. 27. 14:28
 18/23 anonim ***** válasza:
ne kezd el mert hidd el szivni fogsz a jogsi rohadtul NEM FONTOS, amerikában igen mert ott kb személyi helyett van, de itt lókukit nem ér, nem leszel futár kamionos sofőr taxis akkor mi a bánatnak? irodai munkán sose kellett nekem csak hobbiból van jogsim. NE CSINÁLD
2021. ápr. 27. 21:32
 19/23 anonim válasza:

Ugyanilyen családból származom, és 100%, hogy hiába buknál meg, akkor is menne tovább a szurkálódás. Egyszerűen az ilyenek képtelenek megérteni, hogy nem mindenkinek való a vezetés. A 19. évem kb. minden napján megkaptam, hogy mikor kezdem már el, mert egy igazi férfinak tudnia kell vezetni, megy egyébként is ... blablabla. Végül megcsináltam, mert beleuntam a folyamatos piszkálódásba, közel 100 óra kellett hozzá (elég gazdag családból származom, ha 50-szer bukok akkor is tuti fizették volna), viszont a második vizsgán meglett.

A legelső közös utunkon aztán kis híján sikerült megölni mindenkit a kocsiban, hajszál híján ütköztem, nagy sebességgel, volt ott satufék, anyázás meg minden. Nem direkt csináltam, de az meggyőzött kb. mindenkit, hogy nem jó ötlet mellém ülni, ha én vagyok a sofőr.

Ez talán elrettentő példa lehet, hogy tényleg nem mindenki akar / alkalmas vezetni, azért az autós közlekedés veszélyes játék.

Egyébként azóta közel öt év telt el, szerintem 1000 km-t sem vezettem, két-háromhavonta egyszer vezetek egy órát magamban, kihaltabb utcákon, hogy azért az a nagyon minimális szint megmaradjon ha egyszer tényleg égető szükség lenne rá, hogy vezessek, de ez a pillanat még (hál istennek) nem jött egyelőre el.

2021. ápr. 28. 10:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Jó látni hogy ennyi ember van akik el tudnak a sarki boltba is taxival menni. :)
2021. ápr. 28. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!