Autó legális elbontása hogyan lehetséges?
Sziaszok!
Érdeklődnék, hogy hivatalosan nem trükközve hogy lehet elbontani egy autót?
Sok meló lenne vele és "tesók" ajánlataival nem szeretnék foglalkozni. Ezért érdekelne a hivatalos útja.
Illetve miután minden papír rendezve lett, hivatalosan is kivonva, bontható, szét lehet-e vágni, darabokat kiárusítani belőle?
Alvázszám, motorszám stb látszik 2020. augusztusban volt eredet vizsgán. Még van rajta műszaki, forgalomban van most is teljesen legálisan.
Tudom vannak trükközgetések, pl adjam el külföldi személynek papíron stb. Viszont a 100% legális út érdekelne.
Kicsit tisztáznám, viszont köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Szóval nekem nem ér annyi pénzt, munkát, hogy rendbe rakjam a kocsit. Egyébként nincsenek óriási bajai, inkább sok kicsi.
Egy 1997-es Fiat Ducato-ról van szó.
Nem rég fel is lett rakva eladásra, de jöttek az ilyenek, hogy hú hát ez nagyon sok. Meg ugye a korábban említett, hogy viszem azonnal, de nem akarom átírni, mert az sok, szóval ha lejár a műszaki, keres és eladjuk papíron. Na az ilyen nem érdekel.
Akkor ott van, hogy én leírtam a hibáit aztán meg azzal jönnek, hogy hát nem új autó... Mintha nem lenne egyértelmű a hirdetésből.
Megmondom őszintén nem bontóérett. Csak azt hittem ennél többet(10-50 ezernél többet) ki lehet hozni ha elbontják.
Hahu-n nincs fent. Én 320-ért raktam fel.
A szokásos furgon bajai vannak. Oldalajtó, hátsóajtó záródás. Illetve a hátsó részen az alsó lemez (nem tudom mi a neve pontosan) szerintem cserés kb egy 20-30 cm-es sávban.
Motorja, futóműve teljesen jó. Leginkább nincs kedvem már foglalkozni vele illetve az eladással az ilyen "mennyi az alja" meg "kp most 200", "üzembentartóival" stb. miatt.
Illetve nekem már nincs szükségem erre az autóra. Nem a hibái miatt, hanem már nem kell egy furgon. Van egy robogó, amivel elrohangálok a városba. Így meg ugye adók stb fixek rá.
Szóval összességében marad az eladás, mert azért a 10-50 ezerért elbontani hülyeség lenne.
Miért kell trükkökön agyalni, miért nem lehet egész egyszerűen eladni?
Ha 320-ért nem megy el akkor 250-ért.
Sőt, még 200ért is jobb legálisan eladni, mint "okosba" kockáztatni, vagy 50 ezerért bontatni......
Adásvételi, két tanú aláír, készpénz a zsebbe. Ennyi.
Kimegy a kapun és semmi gondod tovább. (szerintem)
Nehéz elképzelni, hogy nincs olyan becsületes vállakozó, akinek szüksége van egy hibásan záródó, de működő furgonra.
Rendelj egy simkártyát a vodafontól ingyen és tedd be egy ócska telefonba. Ne tárgyalj hosszan a vevőkkel, csak ismételd meg kétszer, hogy 320 kp, átírással. Esetleg kérdezd meg, hogy mire használná. Ha tovább magyaráz, köszönj el, tedd le, adj nevet az illetőnek és ha megint hív, nyomd ki.
Előbb utóbb jön egy igazi vevő.
Esetleg hirdesd meg 395-ért azzal, hogy az átírás költségét vállalod.
#35: Kiemeltem többször is, hogy nem érdekel a trükközgetés, csak a legális mód.
Sima szívódízel, turbó nélkül. Dobozos, nem maxi.
#36: Erre gondoltam én is. Valószínű ez lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!