Autó legális elbontása hogyan lehetséges?
Sziaszok!
Érdeklődnék, hogy hivatalosan nem trükközve hogy lehet elbontani egy autót?
Sok meló lenne vele és "tesók" ajánlataival nem szeretnék foglalkozni. Ezért érdekelne a hivatalos útja.
Illetve miután minden papír rendezve lett, hivatalosan is kivonva, bontható, szét lehet-e vágni, darabokat kiárusítani belőle?
Alvázszám, motorszám stb látszik 2020. augusztusban volt eredet vizsgán. Még van rajta műszaki, forgalomban van most is teljesen legálisan.
Tudom vannak trükközgetések, pl adjam el külföldi személynek papíron stb. Viszont a 100% legális út érdekelne.
#15: Akkor nincs mit elbontani, így irreleváns opció a kérdező szempontjából.
#16: Miért lenne optimista? Szabályos adásvételivel adom el és kész. Más humbukba nem megyek bele. Leadom az adásvételit, lekerül a nevemről, problem solved. Én még egy olyan bizonyított (Tehát nem netes urban legend) esetről sem tudok, ahol vette a fáradtságot az eladó és leadta az adásvételit és utólag bármi gondja lett volna. Nyilván ha nem adja le a cigó meg nem íratja át akkor ő szív. De azt már az eladó magának köszönheti, nem más a hibás érte.
"Szabályos adásvételivel adom el és kész. Más humbukba nem megyek bele."
Ehhez találnod kell egy olyan illegális bontással foglalkozó illetőt, aki hajlandó ilyen adásvételit aláírni és nem trükközi meg úgy, hogy az autót ne lehessen átirni.
"Én még egy olyan bizonyított (Tehát nem netes urban legend) esetről sem tudok, ahol vette a fáradtságot az eladó és leadta az adásvételit és utólag bármi gondja lett volna."
És hány olyan esetről tudsz, ahol illegális bontásra vettek meg autót és sikerült az átírás? Szám szerint?
#25: De miért kellene ehhez illegális bontós, arról beszéltünk, hogy megveszi valami rézbőrű és nem íratja át. Erre mondom, hogy fogsz egy rendes adásvételit, kitöltöd szabályosan, aláíratod és kész. Nincs mit magyarázni rajta.
Az nem kell érdekelje az eladót, hogy utána mit csinálnak vele, bontják-e illegálisan. Ő szabályosan eladja, szabályosan lejelenti, hogy eladta és kész.
Az egész thread egy bontásra érdemes autóról szól. Amit 50 ezer forintért is jó üzlet eladni. És az átírási költsége több, mint 50 ezer forint.
Értem én, hogy egy szabályos adásvételi megoldja a problémát.
De szerintem nagyon kicsi az esély, hogy egy ilyen vevőt fog a kérdező találni, mert ez gazdaságilag nonszensz. Ha látszólag lesz is ilyen szerződés, akkor a vevőkör alapján nagy eséllyel be fogják csapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!