A sofőrök nagy része miért tartja elképzelhetetlen, hatalmas bűnnek ha egy autót évente talán kétszer, leszabályzásig forgatnak?
Van aki gyilkolásnak tekinti, és emiatt lutri a használt autó vétel is.. Én meg azt nem tartom egészségesnek amikor valaki 3.ban halad 2000es fordulattal, én törekszem arra hogy a 2500 vagy környéke legyen meg.
Ahogy a vezetési szokásokat nézzük, szerintem a hazai autók 95%a sose volt komolyabban munkára fogva, a kigyorsítások kivételével.
Nem tudom az autóm előéletét, de gyanítom hogy 50 feletti sofőr már nem fog ilyesmivel foglalkozni, hisz 2.ban 130 a vége az autómnak 3.ban pontosan nem emlékszem de több jóval, ezt kevesen fogják meglesni közúton, autópályán sem igazán, mert mindenki a komfortos haladásra törekszik nem arra a párszáz méterre amit 6-7ezer között tölt az autó.
Na most aztán jól megaszontad kérdésnek álcázva.
Amúgy ha hiszed ha nem, igen az autók 99%-a sosincs tiltásig forgatva, és köszönik szépen elvannak.
Mert ha benzines autód van, akkor értelmetlen. Felesleges benzinpazarlás. Teszel vele kárt? Nem (feltételezve, hogy az autó motorikusan rendben van). De attól még értelmetlen.
A dízel más téma, ott időnként muszáj.
A dizelnek se kell sose addig nyomni neki.
Ott már nincs plusz erő benne, csak pörög feleslegesen.
Akkor úgy látszik én a maradék 5%-ba tartozom.
Dízel autóm van, de még városban sem kínzom 1200-as fordulaton, azzal a jelszóval, hogy "mert akkor fogyaszt a legkevesebbet". Inkább szeretem egy egészséges, rugalmas 1800-2000 körül tartani. És a fogyasztásra sincs panaszom, hiába tudnék elméletben egy decit még faragni ezen. Nem azon az egy decin múlik a hó végi bevásárlás. Rendszeresen, heti több alkalommal megyek emellett tempomattal órákig 3000-es fordulaton. Autópálya felhajtón üzemmeleg motornál ha nem is tiltásig, de 4000-es fordulatig rendszeresen kihúzatom. Továbbá ha máskor nem is, műszaki vizsgán leszabályzásig le van padlózva a motor hivatalból a környezetvédelmi mérésen. És nem érzek emiatt fizikai fájdalmat. Ha ennyit nem bírna ki, az már régen rossz.
Hozzáteszem az autó már túl van 300.000 km-en és 16 éven, de komoly műszaki gondom még nem volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!