Miért olyan elképzelhetetlen sokaknak, hogy csak heti 2-3 alkalommal egyének húst a mindennapos húsevés helyett?
Mert nagyon szeretik a húst.
Ettől érzik csak, hogy jól laknak.
Mert a magyar kaják nagy részében hús van, nagyon nehezen találunk ki olyan főtt kaját amiben nincs. Az az érzésük van, ha nem azt esznek, nem laknak jól.
Ha kicsit tavolabb tekintünk (pl. japán), sok ételükben nem szerepel a hús, ritkábban esznek mint mi. Vékonyabbak és egészségesebbek is.
Én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni (normális keretek között persze), hogy mit eszik.
Én speciel húsimádó vagyok, és nem tudnám elképzelni az életemet a mindennapos húsfogyasztás nélkül.
Ha te például vegán vagy, akkor nyugodtan egyél lencsét, tofut, szejtánt, sörélesztő pelyhet etc etc engem aztán nem zavar, csak légyszíves ne akard megszabni, hogy én mit egyek!
4-es, senki nem szabta még, mit egyél, egy szimpla kérdés volt, amire szimplán lehet válaszolni vagy továbbgörgetni.
Hogy tud valakiben ilyen indulatot okozni egy kérdés? :D
Egy cseppnyi indulat sem volt benne.
A "miért olyan elképzelhetetlen" egyébként felhánytorgatást sejtet, mazt, hogy ember mégis miért nem képesek, ezt meg azt tenni.
Fizikai munkát végzek, salata és más hasonlóktól beájulnék és nem bírnám ( a beájulást szó szerint, megtörtént ) teljesen más aki 8 órát gép előtt ül és az a legtöbb mozgás igenye hogy kimegy a mosdóba.
Én emiatt is fogyasztok laktatos ételeket ,a fizikai munkammal összefüggésben. ha szabin vagyok nem dolgozok már is nem kívánja úgy a testem, van h alig eszem olyankor mert nem vagyok éhes ...
Szerintem azért, mert a legegyszerűbb egy szalámis, sonkás, vagy valamilyen felvágottas szendvics, éttermekben még a menüben is 90%-ban húsos étel van.
Nehéz kikerülni a húst annak, aki nem kifejezetten húsmentesen eszik és kifejezetten odafigyel és előkészül minden étkezésre.
Magyaros kaják zsírosak és húsosak. Amúgy egyáltalán nem evidens a mindennapos húsevés,a szüleim is mesélték, hogy gyerekkorukban kvára nem ettek minden nap húst, az utóbbi 30-40 ében lett az, hogy ennyire elérhető lett a húst és tukmálják rá az emberre úgy, hogy ma már el se lehet képzelni nélküle az életet. A faluban kérdezte tőlem egy 70 éves néni, hogy mi a jóeget lehet enni napi háromszor, ha nem eszek húst, mintha az ő fiatal korában nem tök ritkán ettek volna húst - csak akkor azért, mert olyan drága volt.
Apa is ott tart most, hogy "fizikai munka nincs hús nélkül". 50 éve akkor miért volt? :D Vagy ha a saját életéből merítsek, 40 éve?
Egyébként meg a kényelem is nagy úr. Ha valaki nem tud/szeret főzni vagy sűrű napja van, kényelmesebb sonkát, májkrémet meg húsos péksütit ilyenket venni, és kétségtelenül jobban el is telít, mint egy szál répa, zöldségből sokkal többet kell enni, hogy jól lakjon z ember, mint az ilyen feldolgozott húsos cuccokból.
Nekem is kényelmesebb volt szendvicset venni reggel, most meg vagdalhatom a zöldséget meg keverhetem a humuszt este 10-kor másnapra :D
Azt pedig ki szeretném emelni, hogy a legtöbb ilyen tiltakozó, "mindennaprakellhús" ember az olyan férfi, aki nem főz napi rendszerességgel húst, mert vagy feldolgozott formában megveszi, vagy anya/feleség megfőzi neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!