Ideiglenesen megoldható, hogy elöl 13' hátul 14' gumi van? Defektet kaptam és így tudom csak megoldani.
Előző autóm gyárilag 17"-os alufelnikkel volt szerelve. A pótkerék meg gyárilag 16"-os lemezfelni. Természetesen váltóméretű gumival, tehát a kerék össz átmérője ugyan annyi.
Egy alkalommal volt rá szükség: A nyomásszenzor alu szelepszárát a kutas kitörte nyomásmérés közben. (Azóta sose engedem, hogy keréknyomást mérjenek nekem.) A kerék azonnal leeresztett. Pótkerék fel. Rendelnék nyomásszenzort, csakhogy akkoriban (2000-es évek második fele) ez még nem volt annyira elterjedt dolog. Pedig nem egy ritka autóról volt szó: Opel Astra H. Szenzor semelyik szervizben vagy alkatrészben nem volt. Külföldről kellett megrendelni, 2 hét(!) szállítási határidővel. Így kénytelen voltam két hétig pótkeréken járni.
A mostani autómon is gyárilag 17"-os alufelnis kerekek vannak. A pótkerék itt sem egy 17"-os teljes értékű alufelni, hanem egy mankókerék. Még csak nem is váltó méret. Ezért előírás, hogy defekt esetén csak a hátsó (nem hajtott) tengelyre szerelhetem fel.
A lényeg: nem gond, ha a pótkerék nem pontosan ugyanolyan méretű mint a többi. De a lehető leghamarabb cseréld vissza, amint tudod és azért óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!