Szeretnék taxis lenni, mennyit keresnek most járvány alatt?
Gondolom sokkal jobban lehet most keresni, sokan abbahagyták és kevés a taxis. Nekem sose tudnak küldeni.
Jó hobbi lenne. Nagyjából utánanéztem. 500 ezer betaxizni egy autót, de utána a bevétel harmada tisztán az enyém.
Tőlünk 6000 bejutni a városba. Ha csak 3 fuvart elviszek oda-vissza 6 ezret keresek tisztán. Másfél- két óra alatt. 10 órával számolva is 30 ezer haszon egyetlen nap alatt tisztán.
Vírus alatt akár több is lehet most nekik. Na de mennyi?
Ismerek olyat, aki járvány ELŐTT 500-600 körül szedett, ebből még lejött a fenntartás és az adózás, ő elég sokat is nyomta, de azért alapvetően az átlagosnál kicsit jobban lehet keresni, ha ügyes vagy.
Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom... ismerek taxis céget, hát kb. 30 hívás van most egész nap, ebből 20 az esti 1-2 órában lezárás előtt. Ez van leosztva kb. 8 taxisra, de többségében ilyen 1500-2000 forintos utakról van szó...
Szóval most a reptér miatt annyira mégsem jó oke. De akkor nekem miért nem tudnak soha küldeni autót? :)
Szerintem most jobban megy azoknak akik maradtak. Sokan lezárás után taxival "lógnak ki" barátokhoz.
A számokkal pedig rendben vagyok. A bevételem harmada a nyereség, teljesen világos.
Autóm van, azért írtam h betaxizni mennyi. Óra, URH, fólia, papírok. Nagyjából 500 ezer.
Legfeljebb kipróbálom milyen, aztán ha nem hát nem. :) Nem nagy kockázat.
Szia!
Melyik cégnél szeretnél dolgozni?
Én Boltos vagyok, de ismerek Főtaxi, City, 6x6-os kollégákat is.
Szóval kérdezz nyugodtan.
A Boltot inkább magánszemélyek rendelik, így sajnos belefutunk nem fizető emberekbe, vagy drogos emberekre, szóval vannak húzósabb pillanatok.
De amikor megkapjuk a címet látjuk az utas értékelést, és aki nem fog fizetni az rendszerint kp-s és 3,50 alatti, nálam az instant dobás.
A City-t és a Főtaxit cégek is rendelik úgyhogy nekik jelentősen jobban megy, természetesen most a nem Covidos időszakra gondolok :D
Nem hiszem, hogy egyénileg sok különbség van a cégek között bevétel szempontjából. Legfeljebb a Boltnál több kisebb fuvar van, a Főtaxinál és a Citynél kevesebb hosszabb.
A Boltot azért nem választanám, mert ott a legtöbb a leadó, azaz a cég felé fizetendő összeg. Ugyanis ha jól tudom, ott nem fix, hanem a fuvarjaid után fizetsz és minél több fuvarod van, annál nagyobb az engedmény a fuvarjaid után. Viszont sosincs vége, mindig minden rendelt fuvarod után fizetni kell, le kell adni 13-25%-át a bevételednek tagdíj formájában.
Ebből kiindulva, ha jól megy a biznisz (pl. nyáron, buli szezonban) egyszerűbb megkeresni fixen 100 ezer forintot(máshol annyi a havi) és utána a tagdíj letudva, mint minden fuvar után fizetni. Ezért a Bolt kiesett! Meg ahogy mondtad, nincs cég, nincs partner, nincs pörgős reptér és rövidebbek a fuvarok, problémásabbak az utasok, nincs védelem én pedig nem vagyok egy hiéna típus.
Jobban utánanéztem én is és szerintem a Főtaxi lenne a legjobb választás számomra. Ha a partnerekből indulok ki (Sziget fesztivál, Bp park, Reptér, Szórakozóhelyek és Hotelek sok sok mennyiségben, nem utolsó sorban a Szerencsejáték Zrt. és az MTVA, RTL, TV2 hivatalos partnerei).. akkor egyértelműen náluk megy a legjobban a biznisz. Hangsúlyozom nem egyénileg, ugyanis ők többen is vannak. De könnyebb ügyeskedni több fuvarnál helyezkedni, mint kevesebbel. Az E-beszámolón is megnéztem a hivatalos kiegészítő mellékletüket és még mindig nekik magasan a legnagyobb a fuvarokból származó árbevételük, az összes többi cég együtt sem közelíti meg az összeget. Gondolom a reptér és egyéb nagyobb partnerek sokat dob rajtuk.
Van hátrány is. Öltözködési etikett és Etikai bizottság, ami azt jelenti, minden panaszt kivizsgálnak és nem lehet csak úgy lehúzni az utasokat, de kölcsönösen védelmet kap a sofőr is, ha problémát tapasztal. A Boltnál lehetne hiénázni, de bevallom nekem nem célom okosban megoldani és nyugodtabb vagyok, ha az utasnak is utánanéznek és tudható, hogy fizetni fog, mint elvinni bárkit. Azt hiszem a boltnál URH sincs, így a diszpécsert sem lehet megkérdezni az utasról. Szóval ezek a szabályok messze elhanyagolhatók a nyugodtabb utazásomért. És ahogy mondtad, több a partner, időszakos szerződések, az előre fizetett utazás és valószínűleg könnyebb a helyezkedés, mert magasabb az összbevétel.
Nézd, vannak ismerőseim, azért is vetődött fel bennem és felvettem velük a kapcsolatot. De ha tudsz még információt amit esetleg kihagytam, ne tartsd magadban.
Képzeljétek, az autóm be is lett fóliázva és a műszakira, bkk vizsgára is van időpontom. Azt hittem sokkal lassabban fog menni, de szerencsére van aki segít ebben.
Én inkább woltozok taxisként most.8 óra alatt megvan napi 20-25.
És azzal is számolj kérdező, hogy nyáron július környékén vissza fog menni a taxisok 70-80 %-a és akkor megint sok lesz a taxis, ott fogsz üldögélni napi 12-14 órában, mint én tavaly nyáron, heti 6 napot.
De te tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!