Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül ma egy B...

Mennyibe kerül ma egy B kategóriás jogosítvány?

Figyelt kérdés
1 éven belül el szeretnék kezdeni megtanulni vezetni, de nem igazán vagyok tisztában az árakkal. Eddig úgy számoltam, hogy, ha nem bukok meg a vizsgákon és nem veszek plusz órákat, akkor nagyjából 300 ezer körül jön ki. Ez mennyire valós?

2021. ápr. 14. 23:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
Oktató nem sűrűn szivat, legalábbis nagyon nem kéne neki.. Azt megteszi a vizsgabiztos. Ott kell toppon lenni. Oktató azért van hogy tanítson, szivassa az anyukáját. Most a covid után biztos, hogy csomó szivatás lesz. Minnél többet fizessen az ember.
2021. ápr. 15. 00:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos az az igazság, hogy szerintem ezzel nem igazán tudsz előre kalkulálni. Az hogy különböznek az árak még csak egy dolog, viszont nem tudhatod előre, hogy mennyire megy majd a vezetés, pedig gyakorlatilag a KRESZ és az orvosi része a dolognak a vezetési órák szummázott ára mellett kb semmi. Van olyan ismerősöm, aki már a 28. óráján vizsgázott (kettőt csak "okosban" beírt az oktatója még pluszban) és elsőre át is ment. De pl pont most volt a családban egy kisebb ünneplés, mert az egyik unokatestvérem (aki megjegyzem már 3 éve praxissal rendelkező orvos, hihetetlen intelligens a csaj) most ment át nem régen a forgalmin, és csak 5. alkalommal sikerült neki, már Pesten is járt alkalmasságin. Azt inkább meg sem kérdeztem, hogy mennyi órát kellett vennie.
2021. ápr. 15. 00:56
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Előre senki nem tudja mennyi lesz...

Az iskolákban tételesen fel vannak tüntetve az árak, és még nagy különbségek sincsenek, bár azért az 5 vagy 6 ezer forintos vezetési óráknál az az ezres különbség szépen szorzódik, csak nem lehet tudni mennyivel.

30 óra a kötelező minimum vezetés gyakorlás, de szükség lehet többre is - ez az, amit előre senki nem tud megmondani.

A plusz órákkal pörög a számláló, de annak nincs értelme, hogy úgy erőltesd a forgalmi vizsgát, hogy arra nem vagy felkészülve.

Tervezni minimum 300ezerre kell, legjobb esetben marad egy kevés, de akkor is közelebb lesz a 300-hoz, mint a 200-hoz.

Viszont azzal is kalkulálni kell, hogy plusz pénzt is bele kell tenni, szinte átlagos, hogy 50 óra körül gyakorolnak, úgy csak a vezetésre elmegy 250-300 ezer.

2021. ápr. 15. 06:58
 14/26 anonim ***** válasza:

De ez nem szavazás kérdése.

Ott kell megkérdezni ahol akarod csináltatni.

2021. ápr. 15. 08:37
 15/26 anonim ***** válasza:
itt Budapest belvárosában 250 volt kereken nulla bukással mindenből elsőre átmentem
2021. ápr. 15. 10:44
 16/26 anonim ***** válasza:
Attól függ hány órát veszel és mennyiszer buksz. Szerintem 300-ból megvagy.
2021. ápr. 15. 12:07
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy mennyibe kerül nagyon változó.

Fix árat maximum a piacon tudnak rá mondani :)

Nagyon függ attól mennyi órát veszel, 30 az csak a minimum, az átlagnak ez nem szokott elég lenni. Függ attól milyen városban csinálod, van ahol a heti 2nél több alkalom, vagy a hétvége feláras. És persze mennyiszer húznak meg.

Ezeket előre nem lehet megmondani.

Épp 2 ismerősöm egyszerre kezdett egy tanfolyamot ugyan azon oktatónál, és egyiküknek 30 óra után elsőre meglett, a másikuk 70+ óránál és 3 sikertelen vizskánál jár, ezzel már duplázva a költségeket.

Amit meg tudsz nézni, hogy minden autósiskolának közzé kell tenni az Atlagos Képzési Óráaszámot és a Vizsga Sikerességi Mutatót.

Ez alapján egy ÁTLAGOS esetben minden 2. vizsga sikertelen, és kb 40-50 óra után tesznek sikeres vizsgát a diákok.

2021. ápr. 15. 13:45
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszi a sok hasznos választ!
2021. ápr. 16. 11:38
 19/26 anonim ***** válasza:
Nekem csak a 30 óra vezetés 197 ezer + vizsga ugye a kresz tananyag + vizsga + elsősegély + vizsga
2021. ápr. 17. 18:47
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta szégyen, hogy már ennyibe kerül, ahogyan az is, hogy mégsem elég az óra, amit vettek a frissjogsisok. :-(
2021. ápr. 19. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!