B kategóriás jogosítvány tananyagában találkoztan egy részlettel, amit nem igazán értek. Tudnátok segíteni?
"A szállított személyek számát össze is lehet vonn, mégpedig a következőképpen: két 10 éven aluli gyermeket, amennyiben az általuk elfoglalt ülésen gyermekbiztonsági rendszer használata nem kötelező, egy személynek kell tekinteni."
Ezt nem értettem. Egy helyen szállítható két gyermek? Akkor q biztonsági övvel hogy kell bekötni a gyermekeket, ha egy övvel csak egy személyt lehet bekötni? Mert én úgy értelmezem hogy akkor elméletileg a hátsó ülésen 6 darab 10 évnél fiatalabb személy ülhet (mivel elöl az anyós ülésben nem lehet 2 gyermeket ültetni).
Ezt kéren valaki elmagyarázná? Mert vagy félreértem, vagy hülye vagyok ehhez 😂
Előre köszönöm a segítőkész válaszokat!
"amennyiben az általuk elfoglalt ülésen gyermekbiztonsági rendszer használata nem kötelező"
Ez azokra a régi autókra vonatkozik, amelyeknél gyárilag nincs hátul biztonsági öv.
6-an nem utazhatnak, mert ezek az autók általában 4 személyesek. 4-en ülhetnek hátul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!