Melyik motorokat ajánlanátok egy teljesen kezdő motorosnak A2-es kategóriában?
Kawasaki Z 300/400, Yamaha MT03, KTM Duke 390, Honda 500-asai is nagyon jók. Kicsit régebbiekből a Kawasaki ER5, Suzuki GS 500 E/F. Ha a Supermoto is belefér akkor a DRZ is egy remek választás. Ezekkel nem nagyon tudsz mellé nyúlni, csak a pénztárcádtól függ.
Nekem személyes kedvencem a KTM Duke 390, én is ilyen szeretnék majd:)
2es vagyok.
KTM duke 125.Az kell neked.Kicsi, sportos, akkora feelingje van, 130at mentem vele , és az a hang.:))))
#1 vagyok
Hogy érted, hogy túl nagyok? Méretre vagy erőre? Ha arra gondolsz, hogy ezek olyan nagyon erősek, akkor nem. Ez a "kezdőmotor" kategória. Ha veszel egy 125-ös vagy 200-as motort, jövőre már veszed az egyel nagyobbat.
Igaz, a 125-ös Duke nagyon jó, de max úgy lehet menni 130-at, hogy szélárnyékban, hátszéllel, lejtőn.. Azon kívül majdnem minden elemre ugyan az, mint a 390-es, csak abba nagyobb a blokk, ezért a kicsi gyúk nagyon minőségi darab.
Ha a sportmotorokat mondtad, hogy tetszenek, akkor a 250-es Kawaskai Ninja jó lehet, az ennél nagyobbak már jóval erősebbek. Elvégre benne van a nevében, hogy sport motor. Szóval ha elmondásod alapján neked a 125-ös Duke is nagy lenne, akkor ne vegyél egyből sportmotort kezdő motornak.
Figyelj... Ezek nem egy olyan erőgépek, hogy kezdőként lehetetlen legyen használni. Vannak akik 600-ason kezdenek, és azt is kevésnek érzik, de másnak a 125-ös mz is olyan, hogy a pánikroham kerülgeti, mert nem ment még ilyen tempót. Ez mindenkinél más.
Ha megvan már az A2-es jogsid, akkor valószínűleg ültél már legalább egy 400-as motoron, de az esetek 80 %-ban GS 500-a van az iskoláknak, vagy Honda CB 500. Ezek után tudhatod, hogy melyik az ami neked még belefér.
Nyílván a 200-asról a 300-as előrelépés, de nem olyan hű de nagy. Szerintem az is sima lenne, ha egyből a 300-as ninjával kezdenél, de akár még a 400-as is beleférhet elsőnek. De ahogy már mondtam, ez emberfüggő.
Ha még "félsz" úgymond a nagyobb motoroktól, akkor ne vágj bele, csak meg fogod utálni az egész motorozást, és végig pánikolni fogsz. Ez esetben jó lehet a 200-250 cm^2-es kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!