Mindenhol olvasom, hogy a rövid távok nem tesznek jót a dízeleknek.
Mi az a legkisebb út, amire érdemes dízelt indítani?
Példa: nemsokára 70 km-re fogok járni dolgozni, 3,6 km-re lakva az autópályától és 70 km múlva letérve kb egy kilométerre lesz a munkahely, azaz szinte nulla km városi használat. Viszont nem mindennap lenne indítva, néha állna 2-3-4 napokat is. Erre jó a dízelautó?
70km-re már tökéletes a diesel. A boltbajárós 3-4km-zés amit nagyon nem szeret, de attól se fog egyből tönkremenni.
2021. ápr. 14. 12:18
12/20 anonim válasza:
Jártam úgy dolgozni, hogy 1 km falu, 3 km főút, 95 km autópláya, 5 km falu.
Most 15 km város/agglomeráció
Egyikkel sem volt baja a dízelnek
2021. ápr. 14. 12:50
13/20 anonim válasza:
Milyen jó, hogy OBJEKTÍV tényekkel támasztottad alá ezt az állítást...vagy úgy egyáltalán bármivel.
2021. ápr. 14. 13:52
14/20 anonim válasza:
Akkora marhaság ez az egész téma, túl van aggódva. Persze hogy kopik az autó, ha hasznalod, én is szeretem az autóm, de alapvetően egy tárgy aminek az a dolga, hogy közlekedj vele. Jót nem tesz neki semmi, ha használod kopik, de azért van basszus.
2021. ápr. 14. 15:08
15/20 anonim válasza:
Szerintem az az ideális távolság egy autónak, ahol:
-van ideje bemelegedni
-nem tud túlmelegedni
-kitart az üzemanyag.
Semmi több. :D
2021. ápr. 14. 15:45
16/20 anonim válasza:
sz@r
2021. ápr. 15. 10:43
17/20 anonim válasza:
A leírtak a legideálisabbak egy dízelnek. Lazán elgurulsz a pályáig, ott már nem teljesen hideg a motor - de még nem is üzemi hőmérséklet - de már ráállhatsz egy autópálya tempóra, normálisan. Aztán esetleg tempomat, ha a forgalom engedi; ennél jobbat kívánni sem lehetne egy gépjárműnek.
2021. ápr. 15. 11:15
18/20 anonim válasza:
#14: Azért az egyáltalán nem mindegy, hogy a futása mekkora részét teszed meg hidegüzemben mondjuk. Nyilván nem egy éven belül jelentkezik ennek a következménye, de létezik
2021. ápr. 15. 11:52
19/20 anonim válasza:
A idegüzemtől rettegőknek mondom.
A barátom egy kisvárosban taxis, ahol a fuvarok általában 3-6km közöttiek.
Akkor is, ha 0°C alatti a hőmérséklet, és ha két forduló között eltelik vagy fél óra. Ezek ellenére egyik taxi sem ment még tönkre évek alatt. ;)
2021. ápr. 15. 14:51
20/20 anonim válasza:
#19: Nem hát, max cserélt EGR-t, meg gyakrabban olajat, kezelte a kokszolódást még probléma keletkezése előtt ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!