Tényleg a nyugalom szigete egy Toyota Prius? Hosszútávon is?
Szóval az van, hogy ha a kezeim közé kerül egy kis méregzsák, Pl. Golf GTI, Alfa, Fiesta ST, akkor érzésem szerint nem vezetek biztonságosan.
Amennyiben beülök valami elektromos, vagy hibrid autóba, imádom lassan terelgetni, és magáért a technikai megoldásért is rajongok. Ugyanúgy átváltozom egy nagy hajóban, mint pl. Galaxy, vagy Grand C4 Picasso.
Szóval szeretnék venni magamnak egy autót, ami maga a nyugalom szigete, és érdekes technikai megoldások vannak benne. Prius 3-ra gondoltam.
230e km van benne, 200-nál volt vezérlés, egybként apró-cseprő hibákon kívül csak generálszerviz volt, a turbó meg köszöni szépen jól van. Az autónak a második tulajdonosa vagyok, előtte flotta autó volt egy banknál. Rozsda nincs rajt (nem németből behozott rohadó sz@r) és garázsban van tartva. Előző autóm egy benzines Nissan Almera 1.5 volt (szintén 2. tulajként), nem csak a generál volt drágább, de egy komolyabb váltóhibája is lett 160e-nél, aminél már úgydöntöttem, inkább eladom és nem fektetek bele több pénzt, bár ehhez hozzájárult az is, hogy gyártói visszahívást kapott az autó, mert a japánok elszartak valamit a légzsákkal, levélben értesítettek, hogy vigyem vissza egy márkaszervízbe ingyenes javításra. Így 160e km után jó, hogy észrevették és szóltak.
Ezek tények, nem elfogultság. A "köztudott" meg legyen inkébb népi hiedelem.
"Ennek nincs köze a szerencséhez, ha valaki használja a józan eszét, és tudja mire kell figyelni egy használtautó vételnél, annak nem lesz gondja."
"Előző autóm egy benzines Nissan Almera 1.5 volt (szintén 2. tulajként), nem csak a generál volt drágább, de egy komolyabb váltóhibája is lett 160e-nél, aminél már úgydöntöttem, inkább eladom és nem fektetek bele több pénzt"
Mind a kettőt Te írtad. Ehhez képest az első idézet kioktató hangvétele nem igazán indokolt.
"...(ha magadra vetted, az a te dolgod)"
Nem vettem magamra, már csak azért sem, mert soha nem vettem használt autót. Vegyes taktikát szoktam követni. Olyan új autót veszek, ami nekem megfelel és addig használom, amig ellátja a feladatát. Ez olyan, mintha 5 évenként használt autót vennék, de megbízható tulajdonostól: magamtól.
"Egyrészt nincs semmi kioktató benne"
Pl. e miatt volt kioktató: "használja a józan eszét". Szóval, aki befürdött egy használtautó vásárlással, az csak ostoba volt, nem használta a józan eszét?
"másrészt miért ne lenne indokolt?"
Azért nem volt indokolt a javaslatod, mert ajánlottál egy módszert, amit még Te sem tudtál használni a Nissan vételénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!