Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg a nyugalom szigete...

Tényleg a nyugalom szigete egy Toyota Prius? Hosszútávon is?

Figyelt kérdés

Szóval az van, hogy ha a kezeim közé kerül egy kis méregzsák, Pl. Golf GTI, Alfa, Fiesta ST, akkor érzésem szerint nem vezetek biztonságosan.

Amennyiben beülök valami elektromos, vagy hibrid autóba, imádom lassan terelgetni, és magáért a technikai megoldásért is rajongok. Ugyanúgy átváltozom egy nagy hajóban, mint pl. Galaxy, vagy Grand C4 Picasso.

Szóval szeretnék venni magamnak egy autót, ami maga a nyugalom szigete, és érdekes technikai megoldások vannak benne. Prius 3-ra gondoltam.

2021. ápr. 7. 22:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
ha hawaiira mész vele akkor biztos
2021. ápr. 12. 15:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem az
2021. ápr. 12. 15:18
 13/21 anonim ***** válasza:
Hát akkor az én 1.6-os 13 éves Focus dízelem valami csodaautó lehet, mert képes vagyok vele nem csak autópályán, de (és most kapaszkodjatok meg) VÁROSBAN is közlekedni napi szinten, alacsony fogasztással, és még a fenntartása is olcsó.
2021. ápr. 21. 14:49
 14/21 anonim ***** válasza:
70%
13. Az a csodaautón köztudott, hogy porlasztó /turbó 100e km környékén csere. Ráadásul 10 éves kor felett már mind rozsdabogja. Fogyasztás az egyetlen előnye és pont. Tudom elfogult vagy mert a tiéd, de sokkal problémamentesebb egy japán láncos szívóbenzines.
2021. ápr. 21. 21:53
 15/21 anonim ***** válasza:

230e km van benne, 200-nál volt vezérlés, egybként apró-cseprő hibákon kívül csak generálszerviz volt, a turbó meg köszöni szépen jól van. Az autónak a második tulajdonosa vagyok, előtte flotta autó volt egy banknál. Rozsda nincs rajt (nem németből behozott rohadó sz@r) és garázsban van tartva. Előző autóm egy benzines Nissan Almera 1.5 volt (szintén 2. tulajként), nem csak a generál volt drágább, de egy komolyabb váltóhibája is lett 160e-nél, aminél már úgydöntöttem, inkább eladom és nem fektetek bele több pénzt, bár ehhez hozzájárult az is, hogy gyártói visszahívást kapott az autó, mert a japánok elszartak valamit a légzsákkal, levélben értesítettek, hogy vigyem vissza egy márkaszervízbe ingyenes javításra. Így 160e km után jó, hogy észrevették és szóltak.

Ezek tények, nem elfogultság. A "köztudott" meg legyen inkébb népi hiedelem.

2021. ápr. 21. 22:08
 16/21 anonim ***** válasza:
Szetencséd volt, nem ez a jellemző, vagy már előtted cserélve lett. De az is lehet, hogy normálisan karbantartod és nem a legolcsóbb kúton tankolod. Sokat számít.
2021. ápr. 21. 22:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Ennek nincs köze a szerencséhez, ha valaki használja a józan eszét, és tudja mire kell figyelni egy használtautó vételnél, annak nem lesz gondja. A jellemző se számít semmit, csak az adott autó konkrét állapota.
2021. ápr. 21. 22:36
 18/21 krwkco ***** válasza:

"Ennek nincs köze a szerencséhez, ha valaki használja a józan eszét, és tudja mire kell figyelni egy használtautó vételnél, annak nem lesz gondja."

"Előző autóm egy benzines Nissan Almera 1.5 volt (szintén 2. tulajként), nem csak a generál volt drágább, de egy komolyabb váltóhibája is lett 160e-nél, aminél már úgydöntöttem, inkább eladom és nem fektetek bele több pénzt"

Mind a kettőt Te írtad. Ehhez képest az első idézet kioktató hangvétele nem igazán indokolt.

2021. ápr. 22. 01:22
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyrészt nincs semmi kioktató benne (ha magadra vetted, az a te dolgod), másrészt miért ne lenne indokolt? Az egyik rosszabb állapotban volt mint a másik, plusz arra is próbáltam felhívni a figyelmet, hogy az auto nem egyenlő a motorral (nálam sem azzal volt probléma).
2021. ápr. 22. 09:09
 20/21 krwkco ***** válasza:

"...(ha magadra vetted, az a te dolgod)"

Nem vettem magamra, már csak azért sem, mert soha nem vettem használt autót. Vegyes taktikát szoktam követni. Olyan új autót veszek, ami nekem megfelel és addig használom, amig ellátja a feladatát. Ez olyan, mintha 5 évenként használt autót vennék, de megbízható tulajdonostól: magamtól.

"Egyrészt nincs semmi kioktató benne"

Pl. e miatt volt kioktató: "használja a józan eszét". Szóval, aki befürdött egy használtautó vásárlással, az csak ostoba volt, nem használta a józan eszét?

"másrészt miért ne lenne indokolt?"

Azért nem volt indokolt a javaslatod, mert ajánlottál egy módszert, amit még Te sem tudtál használni a Nissan vételénél.

2021. ápr. 22. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!