20 ezer forint sok egy váltó olaj cseréért + fékfolyadék cseréért, anyag nélkül ?
7 tartállyal, parnalub esx 75w90
akik lepontoztak keressék meg a koktél virsliüket és verjék már ki
Azért érdemes mindent vinni, mert egyrészt, akkor az kerül bele, amit te vettél, nem az amit ők kitalálnak, másrészről olcsóbban jössz ki.
Persze ők a túlárazott Bárdi féle árat számlázzák ki, csakhogy a szerelőknek van 50% kedvezménye ott. Én pl. egy első tengely féktárcsa fékbetétet 95 ért csináltattam, hátsóknál már én vittem az anyagot és úgy 75 volt már "csak". Szóval érdemes vinni mindent, szerintem... :)
75w-80 Xado az egyik legdrágább és legjobb váltóolaj.
Az általad írt tartályos verzió mindegyikből olcsóbb lenne.
Feltettél egy kérdést , aztán leírtad hogy te milyen jól csinálsz mindent.
Te érted ezt egyáltalán ??
Relatív.
Nemrég egy olajcsere + levegőszűrő, pollenszűrő és fékfolyadék cseréért 80e-t fizettettek velem. Eredetileg 100 lett volna, de mivel hangot is adtam neki, hogy ezt nagyon sokallom, a munkafélvő srác adott rá mindenféle kedvezményt, bizonygatva hogy ő milyen jófej velem. Így lett 80.
Azért bosszant, hogy ennyi, mert pl a levegőszűrő csere egy egyszerű öt perces művelet. Mégis csak ennek a munkadíjára 10.000Ft fel volt számolva. (Magamnak ingyen megcsinálom, csak a szervizkönyv lenne problémás.)
Nem volt mit tenni, kifizettem. Ez volt a tanulópénz, hogy melyik lehúzós szervizbe nem megyek többet.
Ja, mielőtt szó éri a ház elejét, nem valami prémium autóról van szó, csak egy Opel Astráról.
Utána a közösségi oldalon az egyik márkaspecifikus csoportban megkérdeztem, kinek mi a véleménye erről az árról. Le lettem hurrogva, hogy ez teljesen reális normál ár, mit háborgok. Ha nem tetszik, járjak gyalog. Szóval ha az általam leírt rutin műveletért reális 80-100e Ft, akkor egy váltóolaj + fékfolyadék csere munkadíjért abszolút nem sok szerintem 20. Csak valahogy a mi fizetésünk van lemaradva ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!