Mit ad/adott nektek az autózás?
Sorrendben:
Szabadságot. - Akkor mentem és oda ahova akartam, nem kellett éjszakai járatokra várni.
Kevesebb piálást. - Buliba kocsival mentem, onnantól nem ittam.
Csavargást - éjjelente rengeteget csavarogtam csak úgy a városban, csak a vezetés szeretetéért, a mai napig néha jó csak úgy menni egy rohadtat..
Hobbit - karbantartani a gépet, haveri kört építeni, hobbizni pont jó volt a kocsitéma.
Azóta munkát is - mert a hobbiból munka lett, már másoknak építek renoválok autókat.
Hát, én utoljára kb 12 évesen buszoztam. Onnantól motorral mentem mindenhova. Jogsi nélkül, ma már tudom hogy ez mekkora felelőtlenség volt én és a szüleim részéről is. 14 évesen meg lett az AM, nem mintha sokat számított volna hisz 125-250 cm³-as motorjaim voltak. 16 évesen meg lett az A1, azóta csak 125-ös motort használok. 16 évesen már volt autóm, de azzal egy métert sem mentem amíg meg nem lett a jogsim...igazából azóta se, hisz csak most fog menni műszakira, de van másik. 18 évesen pedig meg lett a C kategória és elkezdtem az E kategóriát.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak 😅 nekem sokat változott az életem miatta. Azóta több időm van, amióta nem buszozok. Nem volt hányingerem mikor reggel suliba kellett menni, ha szomorú vagyok, csak elmegyek motorozni/kocsikázni. Megtanultam szerelni is,szinte bármit megjavítok.
A hobbim jelentős helyváltoztatást igényel. Tömegközlekedéssel még a szomszéd megyeszékhelyre eljutni is bő 2,5 óra, a másik szomszédos megyeszékhelyt meg átszállás nélkül el sem érném. Nos, autóval mindkettő cirka egy óra hossza alatt elérhető. Az ország átellenes végéről meg fölösleges is beszélni.
A bevásárlást ezerszer könnyebbé teszi, nem kell naponta boltba járnom és elhozni egyetlen zacskónyi cuccot, hanem 3-5-akárhány napra meg tudom venni előre, ami kell.
A munkahelyemre... jó, mondjuk oda jár céges busz, szóval elviekben nem lenne szükség autózgatásra. Csak történetesen még a munkarendhez igazodó szerződéses járathoz mérve is napi 1 órát nyerek, ami egy 22 munkanapos hónapban közel egy teljes nap.
Persze megvan az árnyoldala is, havi átlag 35 ezer megy rá az autóra benzinnel meg karbantartással együtt, viszont olyan szintű emelkedést jelent az életszínvonalamban, hogy különösebben nem tud zavarni. Pénzem bármikor lehet még; persze semmi nem zárja ki azt sem, hogy több nem lesz soha. Ami viszont tuti, hogy az életem ideje véges, és nem tudom, meddig tart. Addig pedig többre értékelem a megspórolt időt, mint a megspórolt pénzt.
Köszi szépen mindenkinek!
Nagyon jó volt olvasni ezeket, látszik, hogy sokatoknak teljesen megváltoztatta az életét, és akkora élményt is jelent egyben ami nem ér fel a ráköltött összeggel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!