Mit ad/adott nektek az autózás?
- Több szabadidőm lett, mert naponta majdnem egy órát nyertem a tömegközlekedéshez képest.
Így többet tudtam foglalkozni magammal, a hobbijaimmal.
- Nagyobb, nehezebb dolgok szállítását simán megoldom magamnak. Nem kell kuncsorognom senkinek.
-Egyes munkahelyeken előny ha van jogsid, esetleg autód. Volt olyan munkahelyem, ahová nem vettek volna fel jogsi nélkül.
- El tudok jutni olyan helyekre kirándulni, fotózni vagy egyéb programokra ahová korábban nem vagy csak irreálisan sok idő alatt tudtam volna.
Teljesen egyetértek. Ha már nem szülőkkel él az ember, egész nap dolgozik, akkor nagyon nem akar a tömegközlekedésre várni, a bevásárlást kézben cipelni. Azt sem gondolom hogy az alapján kellene munkát keresni hogy hová lehet eljutni tömegközlekedéssel.
"nagyon vonz az autóvezetés"
Akkor mire vársz? Nem lehet csak racionálisan, csak a matek alapján élni, azt pedig nem tudhatod hogy milyen lehetőségeket buksz el jogosítvány nélkül.
Munkát.
17 évesen szereztem jogosítványt. De ettől a ténytől nem éreztem úgy hogy azonnal birtokolnom is kell egy autót. Városon belül nem volt rá szükségem. Fél, max egy órán belül mindenhol ott voltam busszal. Aztán helyben nem kaptam munkát, csak az ország túlsó végében. Ez 27 éves koromban volt. Így oda kellett járnom, de így is rendszeresen hazalátogattam a szülővárosomba. Ez tömegközlekedéssel felért egy kínzással. Többszöri átszállás, kb 6 óra utazás. Csinálja az, akinek két anyja van! Egy év után meguntam, vette egy autót. Egy megváltás volt, hogy a 6 óra kényelmetlen idegenekkel összezárt nyomorgás 2,5 óra kényelemmé változott.
Kb ennyiben változott az életem. Kirándulni erre-arra eljárok, de évente kb egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor. Külföldön autóval sosem voltam. Munkahelyemen is rengeteget autózok szerte az országban. Van hogy napi 1000km-t ülök céges autóban, pedig nem vagyok hivatásos sofőr, ez inkább csak járulékos feladat a munkám kapcsán. Szóval nekem az a pihenés és a nyaralás, ha egy évben két hetet egy helyben vagyok és nem autózok.
Mondjuk bevásárolni pont nem az autót használom. Vagyis ha valami SOS kell és pont útba esik, épp autóval vagyok, akkor megállok persze. De nálunk Tesco, Lidl, Aldi, Spar, piac, stb 10 perces séta. Két nagy szatyrot, akár egy rekesz ásványvizet simán elhozok kézben. Nem nagy távolság. Néha kifejezetten jól is esik ennyi séta. Az autót nem kínoznám ilyen rövid utakra, csak emiatt nem indítom be.
Most hogy belegondolok, nyaralni soha nem mentem még tömegközlekedéssel. Még gyerekkoromban sem. Mindig autóztunk. A szűk családban (szüleim, nagyszüleim) a 70-es évek óta mindig volt autó. Volt már akkoriban is, hogy egyszerre több is.
Munkát, szabadidőt.
Nem mindegy, hogy egy nap dolgozol 9 órát, s 3 órát utazol meg vársz. Vagy 9 órát dolgozol, és 1 órát utazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!