2019 Toyota Yaris hybrid - mennyire használható autópályán?
Figyelt kérdés
Ha egy ilyen kisautóval mondjuk azért tartani szeretném a 130/140-es tempót, akkor az már nagyon sok neki? A végsebessége hivatalosan 165 km/h ha jól tudom.2021. ápr. 3. 00:03
21/25 anonim válasza:
Jé, a zsenink rájött, hogy létezik a kerekeken súrlódás is. :-) Na, haladunk. Ja, és nem én írtam a mérnök diplomámról, ne keverjük össze a dolgokat. A példáid pedig továbbra is pocsékok voltak. Ugyanis nem komplex egységben gondolkodsz (pl. utólag hozod fel a súrlódást is, szerintem nevezzük tapadásnak), hanem lecsupaszítva, egy-egy egység szerepét kiemelve elemzel. Ez jól mutat a papíron a számításoknál, csak a valóságban ez nem így működik, mert az összes tényezőt figyelembe kell venni, nem csak annak részeit. Érted a problémát?
22/25 anonim válasza:
"utólag hozod fel a súrlódást is, szerintem nevezzük tapadásnak" Ne nevezzük annak most. A súrlódásnak két "fajtája" van, a tapadási és csúszási súrlódás. Ha arról beszélünk, hogy a szél hogy mozdítja el az autót, az nyilván nem tapadás, mivel ott elmozdulás van.
23/25 anonim válasza:
Reménytelen, "mernök úr" ülj bele egy gokartba, megtudod mennyit jelent a tengelytáv, meg hogy is van ez a rövid autó jobban "perdül" dolog.
A nyomvályú pereme ugyanúgy oldallökest ad, mint a szél.
Mivel a nyomvályút kamionok készítik, a nyomtávba pont nem passzol bele egyik személyautó sem, és emiatt imbolyogni fog a kocsi az úton. Mivel a hátsó kerék követi az elsőt, a két tengely nem egyszerre lép ki-be a vályúból, egy kisebb tengelytávú autót jobban fog lökdösni.
24/25 anonim válasza:
Én viccen kívül kötelezővé tenném a gyakorin regisztrációkor a jogosítvány meglétének igazolását, anélkül nem lehetne hozzászólni a Közlekedés témakörhöz. Ekkor baromságokat régen nem hallottam már, amit itt néhányan összehordanak.
25/25 anonim válasza:
Elég lenne, ha csak néhányan a "tudás" meglétét mutatva nem beszélnének baromságokat, lásd a gokartos példát. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!