Miért jó a szakaszos fékezés?
10es
Hát nem tudom, én sosem szoktam hosszú ideig állni a féken, pedig megjártam a Transzfogarast és a Transzalpinát is számtalanszor, még Daciával is egyszer. 8as voltam
“ bele, ha akár csak városban mész 50 el, és a megállóban álló busz mögül lelép eléd, ”
Nyilván akkor annyi neki. Más szitu.
Normál esetben ha jó vagy kb. 0,7s reakcióidővel, plusz amíg lenyomod a féket, satufékezel. Észreveszed hogy blokkol, még 0,7. Kb itt kivasaltad a lelépőt. De ha messzebb van, akkor még egy kis idő, mire magadhoz térsz a sokkból, és engedsz a féken.
Nekem az eseteim nem ilyen extrém hirtelen dolgok voltak, hanem mondjuk vizes úton 100-ról fékezés, több másodperc.
Volt egyszer egy gázolásom, önhibámon kívül. Utólag elemezték. 1 m féknyom, felenged, utána satufék aztán a többit nem lehetett tudni, mert ott már keresztbefordult a kocsi. Én a sokktól nem emlékeztem hogy pontosan mit csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!