Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékezőernyő autóra közúton?

Fékezőernyő autóra közúton?

Figyelt kérdés

Nem szándékom ilyet beszerezni és felszerelni, de kíváncsi vagyok mennyire lenne szabályos illetve biztonságos, mennyit érne egy ilyen gyorsulási versenyeken vagy űrsiklók visszalassításához használatos fékezőernyő.

Valamivel felmókolnám a csomagtartóra, egy bowdent bevezetnék a csomagtartón keresztül az utastérbe előre így egy karral ki lehetne nyitni a fékezőernyőt aztán ha megálltál csak vissza kell csomagolni és újra működik.

Arra jutott csak eszembe, hogy például autópályán egy-egy vészfékezésnél vagy ködben ráfutásos baleset elkerüléséhez működne e egy ilyen, nem e kapná fel a kocsinak az elejét vagy vesztené el vele az autó a stabilitását, mondjuk egy átlagos 1,5-1,8 tonnás sedan.

Illetve mennyire nézné jó szemmel a rendőr és mennyire lenne veszélyes a mögöttem érkezőre nézve?

2020. nov. 29. 13:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagy ötlet! Autópályán kinyitod az ernyőt, a mögötted haladóknak meg betakarod a szélvédőjét.
2020. nov. 29. 14:10
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A rendőr megtapsolna.
2020. nov. 29. 14:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Mit szívtál tesó?😨😨😱😱😱😭😭😁😁😁🙃🙃

[link]

2020. nov. 29. 14:34
 4/15 anonim ***** válasza:
86%

Fogadni mernék, hogy ez a súrlódósínes kérdezőnek az újabb agymenése.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..

2020. nov. 29. 16:07
 5/15 anonim ***** válasza:
70%
JA ez tuti a súrlódó sínes gyerek :D
2020. nov. 29. 16:29
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

Elfogytak a vasúti ötletek (surlódó közeg, egymásra pakolt konténerek), jönnek a közúti fasságok? (Csodálkozom, hogy a vasúti témából a napelemes metró kimaradt...)

A sugárhajtómű helyett csapkodó szárnyakat használó repülőgép mikor jön?

Esetleg az evezős vagy vitorlás konténerszállító hajó?

Héliums léggömbbel pályára állított műholt?

2020. nov. 29. 19:28
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Nem is értem a vonatoknál miért nem dobta be ezt a lehetőséget :D
2020. nov. 29. 19:39
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
Várjál, a vasútnál még kimaradt az ármaszedős gőzmozdony is. Elektromos fűtőbetétekkel forralni a vizet, és a gőzt egy dugattyús gőzgépben felhasználni mekkora ötlet már...
2020. nov. 29. 19:43
 9/15 anonim ***** válasza:
A surlodo sines után volt a konténerpakolós is neki, mondjuk ez nagyon gyenge ahhoz képest.
2020. nov. 30. 02:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

#6-os: "A sugárhajtómű helyett csapkodó szárnyakat használó repülőgép mikor jön?"

Ez már foglalt, mert ezt régen feltettem:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..

2020. nov. 30. 14:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!