Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékezőernyő autóra közúton?

Fékezőernyő autóra közúton?

Figyelt kérdés

Nem szándékom ilyet beszerezni és felszerelni, de kíváncsi vagyok mennyire lenne szabályos illetve biztonságos, mennyit érne egy ilyen gyorsulási versenyeken vagy űrsiklók visszalassításához használatos fékezőernyő.

Valamivel felmókolnám a csomagtartóra, egy bowdent bevezetnék a csomagtartón keresztül az utastérbe előre így egy karral ki lehetne nyitni a fékezőernyőt aztán ha megálltál csak vissza kell csomagolni és újra működik.

Arra jutott csak eszembe, hogy például autópályán egy-egy vészfékezésnél vagy ködben ráfutásos baleset elkerüléséhez működne e egy ilyen, nem e kapná fel a kocsinak az elejét vagy vesztené el vele az autó a stabilitását, mondjuk egy átlagos 1,5-1,8 tonnás sedan.

Illetve mennyire nézné jó szemmel a rendőr és mennyire lenne veszélyes a mögöttem érkezőre nézve?

2020. nov. 29. 13:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nemtudom miről beszéltek de én ezt teljesen komolyan kérdeztem, szóval örültem volna ha kapok valami hasznos választ is. Kb egyen kivül az összes többi hasztalan volt.

Ahogy írtam nem akarok ilyet a kocsimra, de ha ezt mégis meg lehetne oldani szabályosan és le is műszakizna vele az autó akkor már lehet elgondolkodnék.

2020. nov. 30. 18:34
 12/15 anonim ***** válasza:
69%
Megint ugyanazt kezdi mint a sínes sztorinál :D
2020. nov. 30. 19:31
 13/15 anonim ***** válasza:
54%
Troll. Kár hogy a fórumtagok bannolását nem lehet szavazásra bocsátani. Egy óra múlva már nem lenne is sem ő, sem a kérdései.
2020. dec. 1. 08:52
 14/15 A kérdező kommentje:
Mivel lehetne bizonyítani a kérdésem hitelességét, adjak szig számot? Mi ez a surlódósínes hülyeség? És még én trollkodnék közben egy hasznos választ nem kaptam, lényegében szinte senki se a kérdésre válaszolt csak elkezdett erről a surlódósín témáról chatelni a kérdés alatt.
2020. dec. 1. 16:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha lesz autód ami 350-el tud menni, akkor gondolkozz ilyeneken.

Amúgy meg dragversenyen megnézheted, kell neki vagy 100 méter mire oldás után kinyílik. biztos sok értelme lenne 110-nél nyitni egy ilyet :D :D :D

2020. dec. 1. 18:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!