Ha a busz sávot akar váltani és nem hagyom és ütközés lesz akkor ki a hibás?
A szabályok arra is úgyan úgy vonatkoznak mint másra.
De te is elég bunkó vagy ha ennyi udvariasság szorul beléd.
"sávot akar váltani és nem hagyom"
A másik lesz a hibás, viszont ha bebizonyosodik a szándékosság, feljelentenek közúti veszélyeztetésért.
A buszos lesz a hibás, rád nehezen foghatják hogy szándékos-hasonló a büntető fékezéshez- sajnos.
Egyébként sok buszos haláli rendes csóka, nem értem mi a faxért baxol ki vele, ha meg cserébe befékez előtted és kocc a vége megy a sírás...
Ha a busz mellett haladsz, épp előződ, honnan látod, hogy be akar sorolni? :D Csak kérdem. Ha közben kezd el indexelni, várja meg amég elhaladsz mellette, és a mögötted jövő meg beengedni.
A buszosra ugyan úgy vonatkoznak a szabályok. Nincs beengedési kötelezettséget az ő sávváltásánál vele szemben. Ugyan úgy, ahogyan autókat sem KELL, buszt sem KELL beengedni. Ez pusztán a jófejségen, előzékenységen múlik.
Van akit nem szoktam beengedni. Ismerjük a típust. Ha van egy sor, kielőz, majd elkezdi agresszívan betolni az autója orrát, hogy előrébb kerüljön 5 autónyit. Sőt, ha nem engeded bem dudál, meg mutogat. Na ezeket szándékosan nem szoktam beengedni, mert köcsögök :D.
Ha neked jön a busz, amúgy az ő hibája. Akkor válthat sávot, ha meggyőződött róla, hogy nincs ott senki, biztonságos, blablabla. Amit a KRESZ előír.
Az más kérdés hogy te jársz szarabbul, ha izmozol :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!