Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a busz sávot akar váltani...

Ha a busz sávot akar váltani és nem hagyom és ütközés lesz akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés
2021. márc. 28. 13:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Te
2021. márc. 28. 13:50
 2/12 anonim ***** válasza:
74%

A szabályok arra is úgyan úgy vonatkoznak mint másra.

De te is elég bunkó vagy ha ennyi udvariasság szorul beléd.

2021. márc. 28. 13:58
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
A buszos, de nagyok sok esetben a buszost illik engedni, vagy egyszerűen el sem tud fordulni ha nem megy át a masik sávban, ilyenkor mindig ILLIK engedni neki, és a legtöbben előzékenyek is velük.
2021. márc. 28. 14:03
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

"sávot akar váltani és nem hagyom"

A másik lesz a hibás, viszont ha bebizonyosodik a szándékosság, feljelentenek közúti veszélyeztetésért.

2021. márc. 28. 14:06
 5/12 anonim ***** válasza:
93%

A buszos lesz a hibás, rád nehezen foghatják hogy szándékos-hasonló a büntető fékezéshez- sajnos.

Egyébként sok buszos haláli rendes csóka, nem értem mi a faxért baxol ki vele, ha meg cserébe befékez előtted és kocc a vége megy a sírás...

2021. márc. 28. 14:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Nyilván függ attól hogy melyik részébe találsz bele, mint autónál, ahol ha a B oszlop vonala után érsz bele akkor te vagy a hunyó. Hogy busznál hol van ez a vonal, na azt a fene tudja.
2021. márc. 28. 16:49
 7/12 A kérdező kommentje:
Pl. Mert akkor indexel mikor már szinte mellette vagyok nagyobb sebesseggel, mint az övé. Az nem kibaszas ha nem padlozok be ilyen esetben. Az utóbbi lenne a buntetofekezeshez hasonló.
2021. márc. 28. 17:01
 8/12 A kérdező kommentje:
6 os úgy érted ha bevag elem egy kocsi akkor ha kellően gyorsan megy, én leszek a hibás?
2021. márc. 28. 17:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha a busz mellett haladsz, épp előződ, honnan látod, hogy be akar sorolni? :D Csak kérdem. Ha közben kezd el indexelni, várja meg amég elhaladsz mellette, és a mögötted jövő meg beengedni.

A buszosra ugyan úgy vonatkoznak a szabályok. Nincs beengedési kötelezettséget az ő sávváltásánál vele szemben. Ugyan úgy, ahogyan autókat sem KELL, buszt sem KELL beengedni. Ez pusztán a jófejségen, előzékenységen múlik.

Van akit nem szoktam beengedni. Ismerjük a típust. Ha van egy sor, kielőz, majd elkezdi agresszívan betolni az autója orrát, hogy előrébb kerüljön 5 autónyit. Sőt, ha nem engeded bem dudál, meg mutogat. Na ezeket szándékosan nem szoktam beengedni, mert köcsögök :D.

Ha neked jön a busz, amúgy az ő hibája. Akkor válthat sávot, ha meggyőződött róla, hogy nincs ott senki, biztonságos, blablabla. Amit a KRESZ előír.

Az más kérdés hogy te jársz szarabbul, ha izmozol :D.

2021. márc. 29. 09:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem előzés volt, párhuzamos közlekedés, csak az ő sávja megszunt. Az oldal indexbol láttam s abból hogy jött felem
2021. márc. 29. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!