Lefújószelepen gondolkozom! Véleméynek?
Már megint egy tunerjóska, aki változógeós turbó + dieselre akar lefúvót... 🤦♂️
Sosem fogtok elfogyni?
#3:
De lehet. :) Nekem a 480 lovas, V-8-as Turbo Star tüsszögött szépen gázelvételkor. Igaz, abban már akkor úgy 2,5 millió volt, és a kipufogórendszer is kissé szét volt csúszva.
De imádtam a hangját. :)
Jó, az kicsivel több, mint 17 liter, nem 1.9 TD. :)
Mégis mi ez a lefújószelep?
Kövezzetek meg, de életemben nem hallottam róla..
Gázelvételkor a turboból el kell engedni a nyomást, ezt végzi ez a szelep, angolul wastegate-ként említik. Alapból ennek szinte semmi hangja nincs, ezt szokták cserélni.
A léynege, hogy suhancok között menőnek számít ha ennek külön hangja is van, fütyül egyet kb ahogy elengedi a elvegőt, ettől azt hiszi hogy mindenki megnézi és majd mondja, hogy itt jön a menö gyerek.
dízelhez sok sikert lefújószelepezni. Ez nem turbóbenzin, tunerjóska.
Nekem a downpipeos 3l dieselem is picit sziszeg ha nagyobb gáz után elveszem, de nem azért...
6-os a westgate az teljesen más dolog,annak köze nincs a lefújószelephez.......a westgate a turbonyomas szabályzó.
Egyebkent mást nem is nagyon fűznék ehhez a napi csipszeltegykilenctédéji tunerjóska kérdéshez....max annyit,hogy monster matrcia van már rajta?!?Mert annak is 5lovat ad.....darabja!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!