Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bevált módszer, patkány/nyest...

Bevált módszer, patkány/nyest elűzésére?

Figyelt kérdés
Két éve nincs gond, most, pár napja beköltözött valami a motorháztetőbe, valószínű a szomszéd házból jönnek, amit most felújítanak. Valakinek bevált módszer?

2021. márc. 20. 14:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az nyest lesz valszeg. Vigyázz vele, mert szépen megrághatja a vezetékeket, szigelést is.

Vannak "házi" praktikák. Kutyaszőrt rakni a motortérbe, vizeletet üvegbe gyűjteni, lelocsolni vele a kerekeket. Gázolajos, benzines rongy is állítólag hasznos. Meg vki palackos üvegeket rak a kocsi köré. Hogy most ezek működnek-e, egy próbát megér. Meg persze vehetsz "spéci" nyestriasztókat netről.

2021. márc. 20. 14:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen drótháló amit a kocsi alá tehetsz vagy tehetsz bele csipogót meg állítólag az is segít, ha nem mindig ugyanoda parkolsz.
2021. márc. 20. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Németeknél láttam:

A parkolóhelyük alá tyúkhálót erősítenek. Úgy 10-15 cm-rel túlnyúlik a kocsin.

Rákérdeztem. Mondták, hogy a nyest nem szereti, mert a lába beleakad.

2021. márc. 20. 15:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A nyest nem szereti az erős fényt. Vettem egy egyszerű mozgásérzékelőt, két LED reflektort, összekötöttem, működik. Azóta kerülik. Az egyik a kocsi elejét világítja meg közvetlen közelről(a macska sem ugrik fel)a másik a kocsi morja alá világít.

A padláson ugyanez volt, oda is vettem egy moozgásérzékelőt, egy 1500lm-es LED lámpát, aztán megszűnt a hancúr. Nagyon érékenyek az erős fényre, sokáig nem látnak tőle.

2021. márc. 20. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősnél jelent meg valamiféle rágcsáló nem túl régen. Ő vett ilyen riasztó bizbaszt. 8 ezer volt, ha jól emlékszem. Rezgésérzékelős, ha valami elkezd mászkálni és megmozgatja az autót, akkor ultrahanggal riaszt. Kívülről úgy tűnhet, hogy nem csinál semmit, mivel az ember ugye nem hallja az ultrahangot, a visszajelző led pedig lehetne akár kamu is, viszont neki megoldotta, szóval mégiscsak hasznos cucc. Akkura kell kötni, de nem szívja le, hisz egy rezgésszenzornak, két lednek és egy apró ultrahangos hangszórónak nem sok energiaigénye van.
2021. márc. 20. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is a drótháló,vagy csibeháló vált be.Mióta a kocsi alá helyezem ,mármint a motortér alá a talajra,azóta nem mászik be a motortérbe.Nem tudom miért,lehet nem szereti,beleakad a lába vagy egyszerűen csak óvatos állat révén csapdának véli és elkerüli.A biztonság kedvéért hátulra is teszek,mert a benzincső hátul van.Sötétedés előtt elhelyezem őket,majd reggel egy mozdulattal kihúzom,és indulhat az autó.

Elűzni nem tudod,nagyon területvédő állat.Pontosabban ragaszkodik a területhez.Lehet ha megleped vagy veszélyt érez kerüli pár napig a telked,de visszatér.Úgy tudod elűzni ha élvefogó csapdával elcsíped,de az sem olyan egyszerű.Ha az sem válik be,akkor ki kell várni,míg letelik az élete.Csak azalatt ki tudja hány utódnak ad életet.És nem biztos hogy a szomszéd házban tanyáznak...kb. 1 km-es sugarú kör a területük,és ki tudja te a kör melyik részén vagy.De beleesel,az 1km-es körön belül több búvóhelyük is van.Viszont minden éjjel vadásznak,és körbejárják a területüket élelem után kutatva.Amúgy jópofa,aranyos állatok,én párszor kifigyeltem éjjel őket...csak sajnos mellette nagyon kártékonyak is,az emberre nézve is,nem beszélve a kisebb háziállatokat gondolkozás nélkül kinyírják.

2021. márc. 20. 16:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#6-os: Le a kalapot a tudásod előtt! Alapos ismerője vagy a nyesteknek. Amúgy tényleg ilyenek..
2021. márc. 20. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!