Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » (Külföldön) alkudni az autó...

(Külföldön) alkudni az autó árából mi a legjobb módszer?

Figyelt kérdés

Ha magamból indulok ki, és valaki el kezdené nekem sorolni a szokásos kétségbeesett szöveget, hogy: "haver azért sok benne a kilóméter, nézd itt is karc, ott is karc, nézd meg az üléshuzat gyűrött" csak felidegesítene és alap áron sem adnám oda neki, mert annyira taszító ez a stílus és ezek a sablon szövegek.

Így ezt nem tartom jó "receptnek", mert gondolom nem csak én vagyok így ezzel, sok embernél csak a pumpa menne fel.

Természetesen azt megérteném, hogy ha a szélvédő el lenne repedve, vagy a lökhárító gyorskötözővel lenne felfogatva, vagy ha ülne az autó egyik sarka mer eltört a rugó. Ezek tényleg alkura adnak okot, főleg, ha a hirdetésben el van titkolva.

De ha van egy aránylag jó állapotú autó abból szabad/lehet alkudni egyáltalán? Ha pl. van fent egy 1.880.000-ba, odamegyek és bemondok bármiféle fent említett köntörfalazás nélkül 1.750.000-et, akkor ide fogja adni minimum 1.800.000-ért?

Illetve mennyire jellemző külföldön, hogy a meghirdetett árból engednek az eladók?

2020. dec. 29. 12:55
 1/10 D. Brasco ***** válasza:
95%

Nem igazán értem a kerdest,te magad is utálod ha cigánykodnak az árral,erre te ugyan ezt akarod csinálni.

Nyilván normalis keretek között lehet alkudni,es akkor is csak az auto mellett,aztan vagy szerencsed lesz vagy nem.Ahova meg oda van irva hogy fixpreis,kár is ezt eröltetni.

2020. dec. 29. 13:03
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Mindig rá kell kérdezni, hogy mennyit enged az árából. Ennyi. Akár legyen új vagy használt autó. Én 2 éve vettem az akkor 5 éves Mazda 2-esem, 7800 Euróért volt hirdetve. Odamentem, megkérdeztem mennyit tud engedni, azt mondja megkérdezi a főnit. Végül 7500-at kért plusz adtak még 4 kereket gumival, tárcsával. Úgyhogy mondtam, hogy jó. Máskor egyik kollégámmal mentünk oda, ő egy Volkswagent nézett ki, pontos árat nem tudok mondani, de abból is engedtek volna valamennyit. Szóval megkérdezed, hogy mennyit engednek és kész, azzal élsz. Nem kell köpködni, hogy itt hiba, ott hiba, egyszerűen alapból mennyit hajlandó engedni.
2020. dec. 29. 13:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez utóbbi korrektnek tűnik. Viszont így fennáll a lehetősége, ha alkudozna az ember, akkor engedne, viszont így, hogy kezében van a döntés direkt bemondja a teljes árat?
2020. dec. 29. 13:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Milyen teljes árat? Van egy autó, ami neked tetszik. Látod, hogy mondjuk 8000 Euro. Aszondod ez nekem kell, erre van pénz, ez szép, ez jó, megveszem. Alapból a 8000 Euro kiadás se okozna gondot, azzal számolsz mindent. De ha odamész, akkor azért rákérdezel, hogy mennyit hajlandó engedni belőle. És ha ő akárcsak 7800-at mond, akkoris nyertél 200 eurót. Ha meg azt mondja, hogy fix az ár, sajnálja, 8K vagy semmi, akkor adod a 8K-t. Persze úgy is indíthatsz, hogy "8K? Adok 7500-at", aztán majd alakul. Ez nem bunkóság, meg kell próbálni.
2020. dec. 29. 13:50
 5/10 D. Brasco ***** válasza:
55%

"De ha odamész, akkor azért rákérdezel, hogy mennyit hajlandó engedni belőle."

Mondjuk az alkudozásnak is van egy kultúrája,és az biztosan nem tartozik bele,hogy te kerdezed meg a tulajt hogy mennyit enged az árból?!

Tanuljátok már meg,hogy először a vevő(jelölt) tesz ajánlatot .....es nem arra var,hogy az eladó lelakudja nekina saját portékáját........

2020. dec. 29. 14:03
 6/10 anonim ***** válasza:
A nagy lófogat. Teljesen jó ez így. Ha te azzal indítasz, hogy mondasz egy árat, akkor tégy úgy. A kultúrája az, amit a kérdező is írt, hogy nem a hibákat keresed meg az ár feléért akarod elhozni az autót. Ennyi a kultúra. Meg tiszteletben tartod, ha aszondja, hogy annyi, amennyi.
2020. dec. 29. 14:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy lehet, sőt kell is alkudni, mint Magyarországon. Nem nálunk találták fel a spanyolviaszt, ne legyünk már elszállva. Németországban is pl kötelező autóból alkduni, piacon is lehet, stb. Vagy kereskedőknél lehet pl olyat, hogy nem enged az árból, de ad pluszban egy szett felnit gumival, ha éppen nem adja magától, vagy hasonlók.
2020. dec. 29. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
64%
Ez az egész alkudozás egy pszichológia. Pillanatok alatt le kell venned, hogy tűnhetsz szimpatikusnak az eladónak (persze ezt téve úgy, hogy ne tűnjön megjátszósnak, nyáladzónak, simulékonynak). Ha úgy látod, hogy az eladónak az a szimpatikus, ha korrekt vagy, márpedig manapság wz járja, akkor meg is mondhatod neki, hogy tetszik neked az autó és szeretnéd megvenni. Ne kell attól félni, hogy kitartja az árát, mert elárultad neki, hogy tetszik. Ha esetleg régóta használta már az autót és feltételezed, hogy akár a szívéhez is nőtt (van ilyen), akkor biztosítod róla, hogy jó gazdája leszel te is és oda fogsz rá figyelni, ha neked adja el. Viszont neked véges a kereted és ennyit tudsz neki adni érte. De ez egy szakma amúgy és mint minden más szakmát, ezt sem lehet kitanulni pár sorból. Én ezekben hiszek. Nyilván más másban hisz, de nekem ez mindig bevált és nagyon jókat tudtam alkudni amikor autót vettem. Mindenki meglepődött miket tudtam faragni árakból.
2020. dec. 29. 14:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerinted van egy titkos jelszó, vagy mi a fax? Vagy nem beszéled a nyelvet?
2020. dec. 29. 15:09
 10/10 anonim ***** válasza:
En egyszerűen rákérdeztem igaz csak e-mailben.Szinte mindenben megegyeztünk akkor kérdeutem hogy engedne-e 500-at.Így vettem meg 7300-ért.
2020. dec. 29. 20:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!