(Külföldön) alkudni az autó árából mi a legjobb módszer?
Ha magamból indulok ki, és valaki el kezdené nekem sorolni a szokásos kétségbeesett szöveget, hogy: "haver azért sok benne a kilóméter, nézd itt is karc, ott is karc, nézd meg az üléshuzat gyűrött" csak felidegesítene és alap áron sem adnám oda neki, mert annyira taszító ez a stílus és ezek a sablon szövegek.
Így ezt nem tartom jó "receptnek", mert gondolom nem csak én vagyok így ezzel, sok embernél csak a pumpa menne fel.
Természetesen azt megérteném, hogy ha a szélvédő el lenne repedve, vagy a lökhárító gyorskötözővel lenne felfogatva, vagy ha ülne az autó egyik sarka mer eltört a rugó. Ezek tényleg alkura adnak okot, főleg, ha a hirdetésben el van titkolva.
De ha van egy aránylag jó állapotú autó abból szabad/lehet alkudni egyáltalán? Ha pl. van fent egy 1.880.000-ba, odamegyek és bemondok bármiféle fent említett köntörfalazás nélkül 1.750.000-et, akkor ide fogja adni minimum 1.800.000-ért?
Illetve mennyire jellemző külföldön, hogy a meghirdetett árból engednek az eladók?
Nem igazán értem a kerdest,te magad is utálod ha cigánykodnak az árral,erre te ugyan ezt akarod csinálni.
Nyilván normalis keretek között lehet alkudni,es akkor is csak az auto mellett,aztan vagy szerencsed lesz vagy nem.Ahova meg oda van irva hogy fixpreis,kár is ezt eröltetni.
"De ha odamész, akkor azért rákérdezel, hogy mennyit hajlandó engedni belőle."
Mondjuk az alkudozásnak is van egy kultúrája,és az biztosan nem tartozik bele,hogy te kerdezed meg a tulajt hogy mennyit enged az árból?!
Tanuljátok már meg,hogy először a vevő(jelölt) tesz ajánlatot .....es nem arra var,hogy az eladó lelakudja nekina saját portékáját........
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!