Ugyan annyira biztonságosak a SUV-ok, mint bármelyik szedán/kombi autó. Legalábbis az Euro NCAP tesztjei szerint. Nagyobb, szélesebb autók az biztos, ami pakolhatóságra jót jelent, cserébe viszont a Tesco parkolóba nem lehet úgy beállni, hogy mindkét oldalt maradjon elég hely kinyittani az ajtót.
Szoktam új és használtautó teszteket is olvasni/nézni. Az egyik autós újságíró a mostani SUV-okat a Xsara Picasso-hoz hasonlította. Azt mondta, hogy az újságírók, akik több ezer autót kipróbáltak már, általánosságban nem szeretik a SUV-okat, viszont az emberek meg (számukra) valami érthetetlen módon igen. (A Picasso is ugyan ez volt jó pár évvel ezelőtt.)
2021. márc. 17. 12:45
12/18 anonim válasza:
Azért mert nagy, és "akinek nagy autója van, az menőbb a többieknél."
2021. márc. 17. 13:15
13/18 anonim válasza:
Sokféle kocsim volt, suv-om is.
Nagyobb benne a biztoságérzet, kényelmesebb, több hely van benne, könnyebb ki/be szálni. Nehezebb parkolni, nem fér be a garázsba. (Az enyém többet evett.)
2021. márc. 17. 13:56
14/18 anonim válasza:
Kényelmes beszállni, meg jó érzés magasan ülve vezetni. Viszont kanyarokban instabil, nekem az nem tetszik. Amúgy kár, hogy most ez a divat, mert vannak tök jól kinézők, meg szívesen vezetek suv-t, de így, hogy minden harmadik embernek az van, inkább lépcsőshátút veszek.
2021. márc. 17. 14:18
15/18 anonim válasza:
11-esnek: Az Euroncap egy dolog. Ott nem azt mérik, hogy a Corsa frontálisan nekimegy az X7-esnek, hanem ugyanazon akadálynak, ugyanolyan sebességgel. Puszta fizika, hogy máshogy hat az utasokra az ütközés. Egy tényleg nagyobb méretű Suv orra az a személyautó utasának kb szemmagasságban áll meg, plussz ott van a nagyobb tömeg is. 14-esnek: "gy, hogy minden harmadik embernek az van, inkább lépcsőshátút veszek. " nem értettem sosem, hogy felnőtt ember hogy adhat ennyire ismeretlenek véleményére
Nem vagyok egy SUV fan, de tényleg nagyon jók. Magasabb, tágasabb belül is (nem igaz, hogy nem), az aljuk nem ér le könnyen minden bökkenőnél, ami pl a nagy hosszú szedánoknál egy klasszikus probléma. Van sokból 4x4 kivitel, az megint nagy előny. Nagy csomagtér is van. Meg persze mutatósak is. És mindemellett a legtöbb SUV minimálisan fogyaszt többet egy kombihoz képest.
2021. márc. 17. 19:04
18/18 elistvan válasza:
Miért kellett a sima egyterűeket mint az alhambra, meriva, zafira, sharan eltüntetni? Illetve a környezetvédelem jegyében kis teljesítményű 3 hengeres varrógép motorokra turbót erőltetni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!