Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan csinálják az autó...

Hogyan csinálják az autó waxolást?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy van pár fajtája és az ára a tartóssággal anyaggal felvitellel van függésben.Én kézi waxolást szoktam kérni a legolcsóbbat azt,hogy szokták csinálni bonyolult folyamat?Szeretném itthon lemosni az autómat és gondoltam a waxolás dolgot is megpróbálhatnám bár mindig fosok össze karcolgatom a kocsimat pedig mikor mosom is rendesen megáztatom.Szóval nem vagyok otthon a waxokban de tudom autómosóban nem olcsó ugye munkadíj is meg az anyag árak sem olcsók de nézegettem waxokat ez pl lehet jó?

[link]

2021. márc. 12. 13:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Youtube-on van egy csomó waxolós video, keress rá.
2021. márc. 12. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Én 2-3 hetente csinálok a kocsin alapos mosást + waxolást.

Így szoktam:

Magasnyomásúval alaposan átmosom, aztán aktív habot viszek fel habosítóval (kézi adagolóval is lehet). Amíg dolgozik a hab ecsettel átmegyek a gumi és műanyag részeken, illesztéseken. Tíz perc után lemosom a habot magasnyomásúval, majd waxos sampont szintén behabosítva belocsolom az egészet. Utána 2 tiszta vödörbe vizet engedek, egyikbe waxos samponnal, másikba sima vízzel. Mikroszálas szivaccsal vagy kesztyűvel mosom, a sima vizes vödörben öblítve a szivacsot.

Ha rendesen átmostam mindenhol, leveretem magasnyomásúval, majd kap egy alapos locsolófejes öblítést.

Szárazra mikroszálas törölközővel törlöm, a kék-fehér francia sportboltban olcsón lehet nagyot kapni, erre bőven megfelel. Szárazra törlés után megy a tégelyes wax egy rétegben.

A végén polírkendővel áttörlöm az egész autót.

1.5 évesen egy karc sincs rajta.

Leginkább teknős viasz cuccokat használok.

Fontos hogy ne körkörösen mosd a szivaccsal/kesztyűvel mert attól alakulnak ki azok a ronda kör alakú fénytörések.

Ez nekem egy kellemes 3.5 órás testmozgás szokott lenni.

2021. márc. 12. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Ahogy a 2-es leírta tökéletes. A kézi mosóban csak rosszabbul csinálnák.
2022. máj. 22. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!