Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja a gyors motorolaj...

Mi okozhatja a gyors motorolaj fogyást? Kb hetente újra kell tölteni, mert fogy.

Figyelt kérdés

3 hete kezdte, azzal, hogy nem volt jó a vezetőoldali klíma nem volt jó, most pedig gyorsan fogy a motorolaj. Ezenkívül az alacsony motorolaj nyomás szervízlámpája is ég.

Mi lehet a baj?

2021. márc. 10. 11:02
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Ez a hetente ontogetes magatol nem fog megjavulni csak motorcsere utan.
2021. márc. 12. 23:35
 32/37 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ebből aztán tanulni fogok. De mindez nem lett volna, ha a hírdetésben leírja, hogy ilyen hibája van.
2021. márc. 13. 00:17
 33/37 anonim ***** válasza:

Egyenlőre várd meg mit mond a szerelő, bár a tünetek, és az elmondottak alapján nem kicsi lehet a baj.

Az eladónak meg semmit nem hiszünk el, amiről nem bizonyosodtunk meg!

Használt autót akkor is át kell nézetni szerelővel, ha az csak néhány hónapos, és lehetőleg még a vásárlás előtt.

Egy 3 éves autónál meg nem is az eltűnt olajat kellett volna utána töltögetni, hanem azonnal lépni, egy 3 éves "újszerű" állapotban lévő autó nem zabáltatja az olajat.

Drága tanulópénz, mert, ha menthető is a motor, ennek nyoma marad.

[link]

2021. márc. 13. 01:59
 34/37 anonim ***** válasza:
Egy eve nalad van. De te az elozo gazdat hibaztatod? A szivargo olajtekno max annyit tett, hogy ket olajcsere kozott egyszer vagy max ketszer meg kellett volna nezned az olajszintet. Ami amugy is alap minden autotulajdonosnak. Mivel te ezt nem nezted, es olajhianyos autoval jartal fittyet hanyva meg a kontrollampara is, olyan kopasok keletkeztek hogy emiatt eszi meg a heti 1 litert. Ugyhogy ne is remenykedj hogy az olatekno vagy tomites csere utan megjavul az autod. Nem is tudom mi haborit fel jobban, az hogy hagytal ilyet megtortenni vagy az hogy az elozo tulajt hibaztatod. Amikor eladta az autot meg nem ette az olajat a szivargason kivul, ami miatt max felevente kellett volna olajszintet nezned. Akik adnak el autot azok majdnem mind szivarognak valamelyik helyrol. Hasznalt autorol beszelunk. Most ok is szerinted atverik az embereket?Raadasul ez nem rejtett hiba mert nem az auto ette meg. De te tettel rola hogy mostantol az egye meg. Mast hibaztatsz holott itt csak te hibaztal.
2021. márc. 13. 08:03
 35/37 anonim ***** válasza:

#34#

Az, hogy a kérdező hibázott, nem mentesíti az eladót, más kérdés, hogy egy év után már nincs mit tenni ellene, azonnal lépni kellett volna, amikor a szivárgás kiderült.

Három éves autóról van szó, aminek dzétütötték az olajteknőjét, kókányolva adták el, bőven lehetett volna rejtett hiba miatt reklamálni.

Lehetett volna akkor, de nem most...

2021. márc. 13. 13:42
 36/37 anonim ***** válasza:
Utolso. Rejtett hibakert lehet reklamalni. De ez nem az. Alafekszel es latod hogy olajos az olajtekno. En meg 2 hettel az eladas utan is kirohognelek ha ezzel visszajossz, nem meg 1 ev utan. Meg ez nem olyan hiba ami a mukodest befolyasolja. En evekig jartam szivargo olajteknovel. Felevente ratoltottem fel litert es elvolt. Itt a kerdezo volt a bamba hogy nem nezett fel ev alatt egyszer se az olajszintre. Meg akkor se jutott eszebe mikor kivillant az olajlampa. Pedig csak ra kellett volna tolteni es il is tunt volna a hibajelzes. Igy is el fog, csak mostmar ontogetheti 200 km enkent az olajat.
2021. márc. 13. 14:13
 37/37 A kérdező kommentje:

Jó, kb 8 hónapja van jogosítványom, nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz. De mint mondtam, pár hete kezdte el jelezni az olajat, pedig kb 1 hónapja töltöttem bele. Most voltam a szerelőnél, annyit mondott, hogy kicsréli az olajteknőt, és próbáljam meg így használni, hátha jó lesz, mert motort most nem tud szerezni bele. Vagyis tud 970ezer Ft-ért.

De szerintem nem jó ötlet így használni. Vagy esetleg használom így, és gyüjtök egy új motorra.

2021. márc. 13. 14:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!