Mi okozhatja a gyors motorolaj fogyást? Kb hetente újra kell tölteni, mert fogy.
3 hete kezdte, azzal, hogy nem volt jó a vezetőoldali klíma nem volt jó, most pedig gyorsan fogy a motorolaj. Ezenkívül az alacsony motorolaj nyomás szervízlámpája is ég.
Mi lehet a baj?
Egyenlőre várd meg mit mond a szerelő, bár a tünetek, és az elmondottak alapján nem kicsi lehet a baj.
Az eladónak meg semmit nem hiszünk el, amiről nem bizonyosodtunk meg!
Használt autót akkor is át kell nézetni szerelővel, ha az csak néhány hónapos, és lehetőleg még a vásárlás előtt.
Egy 3 éves autónál meg nem is az eltűnt olajat kellett volna utána töltögetni, hanem azonnal lépni, egy 3 éves "újszerű" állapotban lévő autó nem zabáltatja az olajat.
Drága tanulópénz, mert, ha menthető is a motor, ennek nyoma marad.
#34#
Az, hogy a kérdező hibázott, nem mentesíti az eladót, más kérdés, hogy egy év után már nincs mit tenni ellene, azonnal lépni kellett volna, amikor a szivárgás kiderült.
Három éves autóról van szó, aminek dzétütötték az olajteknőjét, kókányolva adták el, bőven lehetett volna rejtett hiba miatt reklamálni.
Lehetett volna akkor, de nem most...
Jó, kb 8 hónapja van jogosítványom, nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz. De mint mondtam, pár hete kezdte el jelezni az olajat, pedig kb 1 hónapja töltöttem bele. Most voltam a szerelőnél, annyit mondott, hogy kicsréli az olajteknőt, és próbáljam meg így használni, hátha jó lesz, mert motort most nem tud szerezni bele. Vagyis tud 970ezer Ft-ért.
De szerintem nem jó ötlet így használni. Vagy esetleg használom így, és gyüjtök egy új motorra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!