Mi okozhatja a gyors motorolaj fogyást? Kb hetente újra kell tölteni, mert fogy.
3 hete kezdte, azzal, hogy nem volt jó a vezetőoldali klíma nem volt jó, most pedig gyorsan fogy a motorolaj. Ezenkívül az alacsony motorolaj nyomás szervízlámpája is ég.
Mi lehet a baj?
#9, 10
Muszály volt, mert mentem dolgozni.
Remélem nem kell 300ezret rákölteni, mindegyik autónál ennyi, vagy drágább?
Amikor világít az olajnyomást jelző lámpa, az azt jelenti, hogy nincs megfelelő kenése a motornak, az olaj (mivel nincs nyomás) nem jut el minden szükséges helyre, a szükséges mennyiségben.
Motoroknál ez egy életveszélyes állapot, percek alatt tönkre mehet, ha úgy használják, azonnal le kell állítani.
Mondhatod, hogy muszáj volt, mert dolgozni mentél, de azzal több-százezres kárt okozhattál az autódban.
Egyenlőre maradjunk a feltételes módnál, de azonnal szervizbe kellene vinni az autót, és lehetőleg nem úgy, hogy beindítod, és olajnyomás nélkül autózol vele.
Autótól, motortól, és a kártól függően változhat az összeg, én nem is számszerűsítettem, lehet a költség kevesebb, de többszöröse is a beírt 300ezernek.
Azt írtad majdnem új autó, pontosan milyen?
Amit műveltél, az nem rendeltetés szerű használat, ha megölöd a motort, van esélyed rá, hogy sem garancia, sem jótállás nem lesz érvényes.
Ismétlem, egyenlőre feltételes módban van minden, de kíváncsi vagyok, mit mondanak majd a szervizben.
Volkswagen Golf 7 Variant 1.6 TDI BMT Trendline
Használtan vettem, de az előző tulaj keveset használta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!