Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja a gyors motorolaj...

Mi okozhatja a gyors motorolaj fogyást? Kb hetente újra kell tölteni, mert fogy.

Figyelt kérdés

3 hete kezdte, azzal, hogy nem volt jó a vezetőoldali klíma nem volt jó, most pedig gyorsan fogy a motorolaj. Ezenkívül az alacsony motorolaj nyomás szervízlámpája is ég.

Mi lehet a baj?

2021. márc. 10. 11:02
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

#9, 10

Muszály volt, mert mentem dolgozni.

Remélem nem kell 300ezret rákölteni, mindegyik autónál ennyi, vagy drágább?

2021. márc. 10. 15:43
 12/37 anonim ***** válasza:
Ha meg 2-3x igy vezetsz, akkor nem 3 hetente hanem naponta fogod az 1 litert onteni. De ennek a motornak mar ugy is mindegy.
2021. márc. 10. 16:16
 13/37 A kérdező kommentje:
Hát akkor most felhívom a szerelőt, hogy adjon időpontot. Inkább nem várok
2021. márc. 10. 16:33
 14/37 anonim ***** válasza:

Amikor világít az olajnyomást jelző lámpa, az azt jelenti, hogy nincs megfelelő kenése a motornak, az olaj (mivel nincs nyomás) nem jut el minden szükséges helyre, a szükséges mennyiségben.

Motoroknál ez egy életveszélyes állapot, percek alatt tönkre mehet, ha úgy használják, azonnal le kell állítani.

Mondhatod, hogy muszáj volt, mert dolgozni mentél, de azzal több-százezres kárt okozhattál az autódban.

Egyenlőre maradjunk a feltételes módnál, de azonnal szervizbe kellene vinni az autót, és lehetőleg nem úgy, hogy beindítod, és olajnyomás nélkül autózol vele.

Autótól, motortól, és a kártól függően változhat az összeg, én nem is számszerűsítettem, lehet a költség kevesebb, de többszöröse is a beírt 300ezernek.

Azt írtad majdnem új autó, pontosan milyen?

Amit műveltél, az nem rendeltetés szerű használat, ha megölöd a motort, van esélyed rá, hogy sem garancia, sem jótállás nem lesz érvényes.

Ismétlem, egyenlőre feltételes módban van minden, de kíváncsi vagyok, mit mondanak majd a szervizben.

2021. márc. 10. 16:44
 15/37 A kérdező kommentje:

Volkswagen Golf 7 Variant 1.6 TDI BMT Trendline

Használtan vettem, de az előző tulaj keveset használta.

2021. márc. 10. 16:47
 16/37 A kérdező kommentje:
Asszem 3 éves
2021. márc. 10. 16:48
 17/37 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, mit mondtak a szervizben, kíváncsi vagyok mi is történt valójában.
2021. márc. 10. 16:53
 18/37 A kérdező kommentje:
Rendben
2021. márc. 10. 17:15
 19/37 A kérdező kommentje:
Egyébként most hívtam a szerelőt, holnap 13:45-re adott időpontot.
2021. márc. 10. 17:17
 20/37 anonim ***** válasza:
Trelerrel vidd a szerelohoz ha lehet. Ne inditsd be mar, eleget szenvedett.
2021. márc. 10. 18:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!