Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes-e ebben az esetben...

Érdemes-e ebben az esetben dízel autót venni?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy 1.6-os benzines autóm van (Megane 2), műszakilag tökéletes, viszont úgy vagyok vele, míg fiatal vagyok, szeretnék valami erősebbet. Konkrétan Laguna 3 2.0 dci 130-150 lovas gyárilag DPF nélküli 2008-2010 közötti autók tetszenek a legjobban, ez a Nissannal közös fejlesztésű láncos motor, jó konstrukció. Mivel a legtöbb hasonló korú, méretű középkategóriás autó 90%-a dízel, ezért nehéz jó benzinest találni, és ha van is, jóval drágábbak.A probléma ott kezdődik, hogy évente 20 ezer km-t megyek, és csak hétvégente mennék hosszú távokat, hétköznaponként 2x8 km-t lenne használva.Szerintetek mennyire lenne problémás így a dízel?

2021. márc. 8. 12:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#9-es: Jól van, le ne harapd a fejem érte :D Épp azért vagyok itt, hogy informálódjak.Azt talán nem bűn.

#10-es :Pontosan erről van szó. Minden viszonyítás kérdése. a 9-es kolléga lehet már 300 lovas tanulóautóval vizsgázott, ezért onanntól gyenge neki minden :D

2021. márc. 8. 14:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

#9 Lehet a lóerő és gyorsulás nem jobb de a nagy különbség az hogy a dízeles autók alacsony fordulaton érzik jól magukat a benzinesek pedig magas fordulaton.Aki normálisan,nem versenyautózva akar közlekedni(100-ból 95 ember legalább)az nem viszi 3500-4000 fölé az autót ha nem muszály mint pl autópályán.Ergó nem kell kinyomni a legtöbb dízeles szemét,bömböltetni a motort hogy méltóztasson haladni ami miatt nem lesz egy letargikus élmény az esetek 99%-ban az autózás mint a nyomatékszegény benzineseknél.

Úgy leteremtetted a kérdezőt mintha egy középsuliból szabadult smók end chármos boyracer lenne pedig rohadtul nem erről van szó,lehetnél kíméletesebb.

2021. márc. 8. 15:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Én az 1.8T-mel évi 25k-t mentem, de ez 4 éve volt, akkor még kicsit jobb helyzetben volt a gazdaság :D Ha van az autó vásárláson kivül még 1 millád pluszba akkor simán vehető, az 1 millát pedig nem biztos hogy rá kell költeni, de lesz rá esély...
2021. márc. 8. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:

Dehogy teremtettem le :D.

Azért írtam oda a végére, hogy nem bántásból mondom.

Próbáltam nyomatékosan megfogalmazni, hogy azért a 130 lóerős dízeltől sem kell csodát várni, ennyi. Nagyon sokat azt hiszik, csak azért mert valami dízel, akkor az egy űrrakéta. Azért írtam, üljön be, próbálja ki. Ha úgy érzi, hogy neki az a "megy" kategória, akkor vegye meg.

Nyilván nem 300 lóerős autón tanultam vezetni én sem, meg gyanítom senki sem.

2021. márc. 8. 15:43
 15/20 A kérdező kommentje:

Még 1x köszi, mindenkinek.

#14-es nek: Nyilván nem lesz rakéta egy majd másfél tonnás családi autó,ezt tudom én is.Ha tudsz mondani 1,5 millió környékén 2.0 vagy nagyobb szívó benzines, 2008-nál nem régebbi, 4- vagy 5 ajtós autót akkor szólj, szívesen veszem a tippeket. Én nem igazán találok, ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés.

2021. márc. 8. 15:57
 16/20 A kérdező kommentje:
*Vagyis ami tetszik olyan nincs kihagytam:D
2021. márc. 8. 16:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
mazda6 2.3 benzin? 1,5ért találsz rozsdamenteset, és a rozsdán kívül sok kínja nincsen. esetleg mazda3 2.0 benzin az ùgy rémlik 150 ló.
2021. márc. 8. 21:51
 18/20 anonim ***** válasza:
vagy haverom nemrég vett egy e90 325i-t, az is megindul kicsit ha odalépsz neki, nem tudom hány lóerõ, 1,6 millióért vette
2021. márc. 8. 21:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Par evesen vettem a Lexus is220d-t 10 eve nyuzom. De Lexusom lesz meg, dizel soha tobbet :)

A dizel jo buszba hajoba teherautoba es traktorba :) Nem tetszett maga a dizel uzem... konkret indokaim nincsenek.

2022. jan. 28. 12:42
 20/20 anonim ***** válasza:
19-es jó kos 2.2 D-CAT
2022. jan. 28. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!