Érdemes-e ebben az esetben dízel autót venni?
Hát erre hót felesleges egy dízel.
Arra meg, hogy neked az "erősebb" autó az 130-150 lovas dízel, nem is tudom mit mondjak :D. Nekem az "erősebb" autó az valahol 300 lóerőnél kezdődik.
Nem tudom mennyi a keret, nem írtad le. Nem tudom mennyibe mennek az említett Lagunák.
Szerintem nézzél körbe nyugodtan. Tökönszúrom magam, ha nem találsz hasonló paraméterekkel bíró benzinest.
Fiatal vagy, erősebb autót akarsz... Értem én mit szeretnél. Nem akarlak megbántani, szinte biztos vagyok benne, hogy ezt a vágyadat nem a fennt említett 130 lóerős dízel Renault fogja kielégíteni.
Ne gondold hogy a 130 lóerő az megy. Legalábbis nem fog radikálisan jobban az ülésbe tolni, mint a jelenlegi 1.6-os Megane-od.
Egy hót felesleges kör lenne szerintem ez a Laguna. Megvennéd. Beleülnél. Vezetnéd 2 hétig. Azt rájönnél, hogy marhára nem ezt kerested :D.
Ez nem az a "fiatalvagyok, kell a sportos autó" típusú autó amit feltételezem hogy akarsz. Ez a "megveszem, hogy elvigyen A-ból B-be" típusú közlekedőedény.
Pont abban a tévedésben vagy, mint mindenki, aki dízelt vesz :DDDD
A dízel megy rendesen? Miért? Mitől? Az ERŐS dízel megy rendesen, igen. Egy háromezres kétturbós dízel az egész jól megy.
Egy tök átlagos (mai viszonylatban már átlagosnak sem mondható) dízelmotor amiről most beszélünk, mitől MEGY RENDESEN? 130 ló az 130 ló. Hótmindegy, hogy 200 Nm, vagy 320 Nm.
Ennyit mondok neked: Gyorsulás 0-100: 9,4 gyári adat szerint.
Ez nem a "megy rendesen" kategória. Ennyire megy egy ugyan ennyi lóerős benzines is.
Sok ember hajlamos azt hinni, hogy két tök azonos köbcenti és tök azonos teljesítményű autóból a dízel a tuti nyerőő, merhááá ott nyomaték van!!!
Úgy látom te is így vélekedsz :D.
Úgyhogy elmondom még egyszer, utolsó kommentemként, aztán vagy megfogadod vagy nem:
Ne élj ilyen tévhitben, amit a sok dízelb#zi magyaráz. Ne vegyél azért dízelt, mert azt hiszed hogy az fúúde bika lesz a turbódízel egy ugyan ilyen teljesítményű benzineshez képest, csak mert több a nyomaték. Nem lesz az.
Sőt, ellenpéldát is tudok mondani: Rokonomnak ugyan olyan autója van mint nekem. Övé 2.0 turbódízel, enyém 1.8 turbó benzin. Övé 135 ló, enyém 200 felett. Mindkettő autó gyári. Nyilván enyém oda vissza veri az övét.
Szóval még mindig fenntartom, hót felesleges a dízel neked. Értem miért akarsz dízelt. Nem a táv miatt, hanem mert azt hiszed, az menni fog, az erős lesz. Nem, nem lesz az. Nem, az nem fog menni.
Minden bántás nélkül mondom ezt.
De ha nem hiszed el, ülj be egy 130 lovas dízel autóba. Ha úgy szállsz ki belőle, hogy atyavilááág ez nagyon megy! Akkor vedd meg :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!