Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidegen nehezen veszi a...

Hidegen nehezen veszi a 2-est, az olajcsere a hibás?

Figyelt kérdés
Manual 5 váltó, hidegen alig lehet betenni 2-be. Nemrég volt olajcserén szervizbe. Lehet, hogy attól van?
2021. márc. 7. 19:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nem
2021. márc. 7. 19:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Motorolaj- vagy váltóolaj cserén volt?
2021. márc. 7. 19:35
 3/12 anonim ***** válasza:
Kuplunghiba is lehet.
2021. márc. 7. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy váltónak valami mechanikus nyűgje van
2021. márc. 7. 19:54
 5/12 A kérdező kommentje:

Váltóolaj csere volt. Kuplung kb 10.000km ezelőtt cserélve.

Olajcsere napjától csinálja ezt. Megyek vele kb 20km-t, kicsit bemelegszik és semmi baja. Ezért gondoltam.olajra. Gyári olajat tettek bele. Vagy kulissza hiba is lehet?

2021. márc. 7. 20:52
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha az olajcsere óta csinálja, akkor egyértelműen annak van valami köze hozzá.
2021. márc. 7. 20:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Előtte jó volt? Olvastam egy fórumban, hogy a gyártók egyedi adaglékolású olajakat használnak, így ha nem márkaszervízben volt az olajcsere, akkor az is gond lehet, mert ilyenkor sima, boltban kaphatót tesznek bele, és ezen még a metabond sem segít. (saját tapasztalat)

Egyébként nekem minden autóm ilyen volt télen, Ford , Opel, és most az Octavia, és hiába cseréltem olajat mindben,(Castrolt kaptak) ugyanez volt a szitu télen, persze egyik sem volt új. De barátnőm Chevrolet Aveo-ja is ilyen. Idővel megkopnak a szinkrongyűrük a váltóban, mert általában senki sem fogatja meg nagyon induláskor, és ilyenkor jobban igénybe van véve. De most itt nem full gázra gondolok, hanem pl 3 ezerig.

Megpróbálnék gyári váltóolajat rendelni bele, illetve én elindulás elött meg szoktam mozgatni kuplungot benyomva 2-3x 1-2 közt is a váltót, és ilyenkor ha legalább 3 ezerig megpörgetem akkor egész jól beveszi.

2021. márc. 7. 21:06
 8/12 A kérdező kommentje:

Specko olaj kell bele, a gyártótól rendelték.

Előtte nem volt ilyen baja,hiába hideg volt. Én is mozgattam, de semmit sem ér.

Hideg motort nem szoktam 3000ig forgatni, de majd kipróbálom 1x.

Annyira nehezen megy be, hogy van mikor reccsen a váltó.

Többi fokozatnál nincs ilyen.

2021. márc. 7. 21:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Én bizalmatlan vagyok olajcsere terén a szervizekkel, mert kitudja végül mit tettek bele, így inkább magam csinálom. Ha reccsen akkor ott a szinkrongyűrű már nem tudja elvégezni a dolgát. Fordom volt ilyen, hogy télen hajlamos volt megreccsenni a váltó 2-esnél, erre viszont jó volt a váltóba való metabond.
2021. márc. 7. 21:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Metabond után nem reccsent és könnyen is vette a 2-est?
2021. márc. 7. 21:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!