Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg igaz az hogy hobbi...

Tényleg igaz az hogy hobbi célból jobban megéri sportautó helyett sportmotort venni ? Mert olcsóbban kijön ? Ti mit választanátok ?

Figyelt kérdés
Tehát észrevettem én magam és a neten is azt irják hogy hobbi célból jobb sportautó helyett sportmotort venni mert kevesebb pénzből is már lehet nagyon jó sportmotort venni , pl láttam a neten hogy ilyen 3 -4 millióból használtan már fullos csúcskategóriás pár éves jó állapotú motort lehet kapni , autóknál ügye mondani sem kell hogy bár lehet kapni pár jópofa sportkocsit is ennyiért de csúcskategóriás gépet eggyátalán nem , pl láttam már olyan ducati panigalet vagy yamaha r1 -et hogy na ,ezek autóba kb a ferrari porsche meg egyéb szintet jelentenék csak ügye azok alaphangon 30 misitől kezdődnek de a ferka ügye minimum 40 től , és ráadásul nagyon jól néznek ki is a sportmotorok , ti mit választanátok 4 millióig sportmotort vagy sportautot csak hobbi célra ?

2021. márc. 5. 14:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
68%

A motorozásra születni kell, vagy megszeretni, én valahol a kettő között voltam gyerekként, de azt kell mondjam egy supermotot de leginkább egy gyorsaságit élményben, nem képes überelni egy Mazda Mx5 sem, pusztán azért sem mert nem hatnak rád úgy az erők, és csak be vagy "zárva"

125-ös robogóval kezdtem az egészet, utána volt Tmax-om, majd egy gsxr600-am.

Előny és egyben hátrány hogy a motor elintézi az ismerkedési nehézségeket, szerintem egy drága autóval leszartak volna ott és ugyanabban az időben azok a csajok akik elmosolyodtak amikor felfigyeltek rám és ezt viszonoztam egy diszkrét szemkontaktussal a lámpáknál :D

2021. márc. 5. 22:08
 22/26 anonim ***** válasza:
50%
Ha azt nézzük, hogy 1 millió forintból készen olyan motort veszel, hogy ráülsz, és egy Ferrarit lehagysz vele, és még egy Teslával is tartod az iramot, akkor bizony anyagilag jelentősen jobb a motorozás. És két keréken jobban is érzed a sebességet.
2021. márc. 5. 22:59
 23/26 A kérdező kommentje:
Na látom hogy egyesek kezdik érteni amit írok tehát szeretem az autókat és a motorokat is de én most max 4 millióig áldoznék erre de nem mindegy hogy ennyiért veszek egy alsó vagy max középkategóriás sportkocsit vagy sportosabb kocsit vagy egy csúcsgépet mondjuk egy yamaha r1 et vagy egy ducati 1098 at , én úgy vagyok hogy vagy veszek egy normális gépet vagy hagyom a francba az egészet , sz@rt minek vegyek? Ennyiért igazán jó sportkocsit sajna nem nagyon kapni csak egy két szebb coupe van de azzal menni nem nagy élmény ,
2021. márc. 5. 23:42
 24/26 anonim ***** válasza:

Akkor vegyél egy yamaha r1 et vagy egy ducati 1098 at.

Már úgyis eldöntötted.

2021. márc. 6. 04:41
 25/26 anonim ***** válasza:

Motor az ár/élmény arányban tényleg kedvezőbb tud lenni. Ez annak is tudható be, hogy élményautókat már nem gyártanak manapság. Sportkocsik vannak, amikkel lehet mondjuk versenypályán relatíve jó időt elérni, viszont utcai vezetési élményt nem fognak adni. Vehetsz te 30 millióért is új autót, lehet az sportautó is (pl. M-es BMW), jó vezetési élményt csak akkor fog adni ha határon vagy annak közelében autózol vele, normálisan közlekedve semmi élményt nem nyújt. Ha olyan autót szeretnél, ami városi tempóban is jó élményt ad, akkor azt neked kell megcsinálnod. Ez nem egyedi eset lenne, több ezer épített autó van az országban, külföldön meg mégtöbb, és ezek nem azért épülnek meg nincs a tulajnak pénze megvenni a gyári sportautót, hanem mert építve sokkal jobbat fog kapni. Attól függően hogy miből indulsz ki, már 2-3 millió környékén lehet olyan autót csinálni, ami bőven űberel minden utcai széria autót 100 millióig. Több hátránya is egy így épített autónak: egyoldalú lesz, tehát ha azt szeretnéd hogy "na most szépen csöndben elgurulok vele 100 km-t", az nem fog menni; illetve nem lesz legális (ha ügyesen építed akkor viszont annak fog tűnni), tehát trükközni kell ha utcán akarod használni.

Szóval ha az a 2 opció van hogy széria utcai autó vs. széria utcai motor, akkor megértem ha az utóbbit választod. Gyári sportautót én se vennék már (vagy ha vennék is nem tartanám abban az állapotban), mert nem éri meg a pénzt.

2021. márc. 6. 07:39
 26/26 anonim ***** válasza:
Egyik se éri meg, olyan hobby nincs ami megéri
2021. márc. 6. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!