Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egyes fokozatba volt...

Ha egyes fokozatba volt kapcsolva az autó, és hátratoltam pár métert attól lehetett baja?

Figyelt kérdés

Pakoltam a garázsban, és útban volt az autó. Megfogtam előröl, és elkezdtem tolni, nem ment nehezen, de ilyen kattanásokat hallottam, és akkor vettem észre, hogy 1-esbe volt az autó. Kb 3 métert toltam így.

Aztán később beindítottam, és picit hátramentem, aztán előre, és nem volt semmi, de utcán még nem voltam vele. Hallottam már olyat, hogy attól ment tönkre egy autó, hogy sebességben hátratolták vmi parkolóba, mert útban volt.

Én mindig üresben hagyom az autót, de apám ha nagy ritkán vezeti, akkor meg mindig 1-esbe rakja.

2021. márc. 4. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Ha elindult, akkor nincs baja.

A vezérlés tud átugrani ilyenkor.

2021. márc. 4. 11:28
 2/8 Vortrex ***** válasza:
100%
Ha tudtál rajta tolni 3 métert és a gatyád sem lett közben barna, akkor nem vette be a fokozatot, csak úgy állt a váltókar.
2021. márc. 4. 11:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Azért kellett hozzá erő, de ha egyesbe lett volna rendesen, akkor el sem tudtam volna tolni? Meg valami biztos volt, mert kattanásokat hallottam a motorból, és azért is álltam le vele.
2021. márc. 4. 11:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazából attól tartok egy kicsit, hogy majd menet közben leugrik a szíj vagy ilyesmi. Bár ha belegondolok akkor van olyan is, hogy ha valaki lejtőn hülyén idul el, akkor 1-esbe van az autó, és gurul hátra, és akkor sincs semmi baj, de nem tudom h ez ugyanaz e, nagyon hülye vagyok a műszaki dolgokhoz, de amikor meglett a jogsim, akkor csináltam ilyet hogy hátrafele gurultam, és úgy indultam el.
2021. márc. 4. 11:51
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

#4: Az nem ugyan az, mert akkor be van nyomva a kuplung, tehát a motor függetlenül jár a hajtáslánctól.

Ha egyesben van egy autó és úgy próbálják meg pl. vontatni, akkor hajtott kerekei csúsznak. Nem pörögnek úgy szépen mint ahogy üresben, mert a váltón keresztül a motor annyira leterheli, hogy nem tud elpördülni, tehát kb. ugyan az mintha be lenne tökig húzva a kézifék. Eltolni csak úgy simán nem tudom hogy lehet-e, még nem próbáltam, szerintem nem mert túl nagy erő kellene hozzá.

Ahogy írták, legfeljebb a vezérlés ugrott át. De ha beindult, és nem volt szörnyű csattogó hangja, akkor nem ugrott át, és nem is fog, nem sérült meg benne semmi. Leugrani tuti nem fog, nem tud. Legfeljebb elszakadni, de az ettől a mutatványtól független, x ezer kilométerenként ki kell cserélni hogy ez ne következzen be amúgy is.

2021. márc. 4. 12:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyesben te egy kocsit nem mozdítasz meg! A váltó csak majdnem úgy állt, a kettyenések az éppen össze nem kapcsolódott körmök hangja volt a váltóban. Ha jár a motor, akkor ilyen helyzetben van az a "megszámolta a fogaskerekeket" jellegű hangja.
2021. márc. 4. 15:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Ki vagy te kérdező? A sportcsokis reklámból a néger fazon, vagy Bud Spencer reinkarnációja? :D
2021. márc. 4. 16:36
 8/8 A kérdező kommentje:

"Ki vagy te kérdező? A sportcsokis reklámból a néger fazon, vagy Bud Spencer reinkarnációja? :D"

Magasabb vagyok Budnál, de sokkal nyeszletteb. Na meg az autó ami eltoltam az kicsi, és könnyű. Nekik ehhez hozzá sem kellett volna nyúlniuk. Arrébb erektálták volna simán.

2021. márc. 4. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!