Miért fikázzák sokan a Pdtdi-t?
Nem értem mi ez a nagy vita még a mai napig, a pd és a sima tdi között.
Nekem 8-9 éve van egy audi a4 pdtdi 74kw-os 101le B6-os kasztnival sedan kivitellel AVB motor kóddal.
Az ég világon a kopó alkatrészeken kívül másra még nem kellett költeni, ha kell is a pd elemeket cserélni akkor beruházok rá, nem nagy ügy, de cserébe ha odalépek nem gondolkodik, mint a sima tdi változata...
Miért csináljátok emberek?
Mert mi a bajotok az A.Z. vel?
Ez az olaj egy kifejezetten PD TDI-hez gyártott olaj, és nem is az olcsó kategória. És 10ezrenként cserélem.
#12 A tény, hogy nem olcsó, csak ront a helyzeten. Az A.Z. termékei általában a legolcsóbbak között szoktak lenni, mivel az A.Z.-t kevesebb, mint 10 éve alapították és nincsen gyáruk. Semmiféle gyáruk. Na de ha nincs gyáruk, akkor szerinted hogyan gyártanak jószerivel MINDENT, amit el tudsz képzelni? És mindezt hogyan teszi olyan baromi olcsón?
Hát elmondom: felkeresi a valódi alkatrészgyártókat és azt mondja, hogy "látom van itt ez a 3 teherautónyi alkatrész, amiket ti selejtesnek találtatok és kidobtátok, hallod fizetek érte egy keveset és eltakarítom innen a szemeteteket". A gyártók belemennek, hisz pénzt kapnak a szemétért, az Unix... bocsánat, A.Z. Meisterteile pedig készhez kapott egy halom alkatrészt, amit utána szépen újracsomagol a saját nevével ellátott zacskóban és eladja. Ezért tudja ilyen olcsón adni, hisz neki alig került valamibe a mutatvány, így olcsón adva is nagy a haszon. A paraszt pedig veszi, mint a cukrot, egyrészt mert olcsó, másrészt mert a német imázs megbízhatóságot sugall az emberek felé, harmadrészt pedig mert az ország legnagyobb alkatrészhálózata ajánlja. Persze hogy ajánlják, hisz az A.Z. az Unix saját márkája, ne tévesszen meg a német név és a német zászló színeiből kirakott logó.
Szóval több probléma is van az A.Z. termékeivel. Egy, bizonytalan eredetű minden A.Z. termék, jöhetett akár a legjobb gyártótól is, meg jöhetett valami román alagsorról is. Kettő, még ha a legjobb gyártótól jött, az sem vigasz, hisz a legjobb gyártó selejtesnek ítélte, szóval továbbra sem jó minőségről beszélünk. Három, támogatod vele az Unix-ot, pedig az Unix egy rohadt szarházi bagázs, de ez már csak a személyes véleményem.
Autószerelőként többször került már a kezeim közé A.Z.-s alkatrész és nem túlzok, ha azt mondom, hogy 10-ből 8 szar. Alkatrészenként változik a probléma persze, de olyan alapvető problémák, mint hogy pl. egy furat nem központos, vagy nem méretpontos, vagy nem illeszkedik, ilyesmi. 10-ből 8, nem viccelek. Az olaját őszinte leszek nem ismerem, viszont a leírtak miatt én abban sem bízom, biztos vagyok benne, hogy az is az olajfinomítók aljáról származó koszos dzsuva. És te ráadásul ezt úgy veszed, hogy "nem is olyan olcsó"? Miért, melyik márka olcsóbb nála? Őszintén kíváncsi vagyok, mert én akármilyen alkatrészt néztem eddig, az A.Z. mindig a lista legelején volt.
Ha érdekel kicsit is az autód állapota, márpedig a szavaidból nekem úgy tűnik, hogy tényleg érdekel és nem tudatosan használsz szart, akkor keresel egy másik márkát. Motul, Total, Castrol, Mobil, Liqui-Moly... tök mindegy, csak ne A.Z. legyen, mert annál szó szerint minden jobb.
Én nem sztároskodni akarok, leszarom, a márkát nem vagyok gyerek már.
Csak azt nem ertem, miért van az, hogy az egyik kollégám is gondolkodik egy pd-s kocsin hogy megvegye e és a többiek röviden meg:
Huuuuu te hülye vagy, meg ne vedd há drága a pédé bele!!!!
350.000 nagy cucc.
De akkor újabb 200-250ekm-t elmegy az a szar pd elem.
Cserébe megy és nem is eszik sokat.
Azt senki nem nézi hogy egy sima lerugott tdi-n is van mit kifizetni ha tönkre megy...
A legjobb az egészben hogy senkinek se volt még pds kocsija, csak mindenki szerelője nyilatkozik ugy h szar az egész 1.9 pd tdi.
Meg maga a rendszer...
Na mindegy is, csak felhuzom magamat
"A kérdező önigazolásra vár, de nem fogja megkapni."
Nem kaptad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!