Milyen technikai megoldásokkal érik el hogy nincs sebességérzet az autóban?
Figyelt kérdés
Nekem egy mazda6-om van amiben erős dízel motor van és jól gyorsul,tényleg hátbavág padlógázon. Ültem egy lexusban ami 0-160ig úgy felgyorsított hogy nem vettem észre ha nem néztem volna a mutatót. Hogy tudja átadni azt a 300-400 lóerőt a hátsó kerekekre úgy hogy még csak meg se mozdul az ember az ülésben? Ezt lehetne kérdezni mercivel,audival bmw-vel is nyilván csak nekem most egy lexusban jött ez az érzés hogy mennyire nem érezni semmit. Se az úthibákat a futóművön keresztül,se a szélzajt semmit. A hangot még megértem mert tonnányi hangszigetelés van benne de miért nincs ez a hátbavágós érzés ezekben az autókban?Vagy legalábbis a lexusban nincs.2021. febr. 26. 12:59
11/12 anonim válasza:
Méret, beltérkialakítás, felfüggesztás, hangszigetelés.
Nekem az öreg Volvo S80-asom is ilyen. Ha odaversz neki akkor a gyorsulást azt nyilván érzed, azt nem lehet kikerülni :)
Viszont ha normálisan módon gyorsítassz vele 160-180-200km/h-ig akkor nem érezni, hogy gyors. Településen is 70-90km/h olyan, mint más, jóval kisebb autóban az 50.
Igaz ehhez nekem duplaüvegezésem van, majd 10 centi vastag a padlóhangszigetelés stb..
12/12 anonim válasza:
A másik amit érezhettél, hogy nem hirtelen jön meg a nyomaték, ezért nem “présel” az ülésbe az autó, amikor igazán megindul.
Van két hasonló súly/le arányú autóm, különböző üzemanyaggal, és a dízel sokkal jobban húz érzetre, míg a benzines csak megy, de érzetre lomha, hiába megyek ugyan azzal a sebességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!