Minden dízelnek meg van az a tipikus jellegzetes szaga?
a korom még a jobbik.
az újabbaknak van olyan durva kipufogógáza, hogy nem is érzed hogy annyira büdös, meg nem is látszik, egyszerűen csak a tüdőd azt mondja, hogy te itt ugyan nem.veszel levegőt, elkezdesz fulladni
Nekem jelenleg két dízel autóm van. Az egyik egy Euro4-es. Öregecske már, de nem hiszem hogy nagyon rossz állapotban lenne. Múlt héten a Közlekedési Felügyeletnél csont nélkül ment át a műszakin. Ennél ha jár a motor és odahajolok a kipufogóhoz van egy jellegzetes hipóra emlékeztető szaga. Gondolom erre gondolsz. Nem tudtam, hoyg ez "koromszag". Nekem nem kimondottan rossz szag, inkább érdekes. Más dízeleknél is éreztem már ilyet.
Aztán a másik egy Euro6-os. Na annál ha közvetlenül beleszagolok a kipufogóba, se érzek semmit. Nincs ez a hipó szag sem.
A benzineseknek is van egy jellegzetes szaga. Az sem kimondottan büdös, de felismerem. Az olyan aromás, kicsit enyhe szerves oldószerre emlékeztető szag. Ha piros lámpánál állnak benzines autók szélcsendben, sokszor érzem.
Nekem Euró 3 van és semmi szaga nincs, direkt volt már hogy oda hajoltam és semmit nem éreztem.
Ellenbem a benzin füst nekem csípi a szemem.
Ha akarod kérdező ezt lepontozhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!