Honnan tudom hogy hengerfejes e az autó?
Nyáron feltűnt hogy, kemény a vizcső, ezért direkt figyeltem a vízszintet de semmi nem fogyott azóta elmentem 25ezer km-t és ma tűnt fel hogy 1-1.5 deci eltűnt a kiegyenlítő tartályból, ma maxig feltöltöttem levezettem 200km-t és hazafele az autópályán 170-180km/h val mentem kb 50 kilométeren keresztül utánna megneztem a vízszintet de semmi nem fogyott de a vizcső ugyan olyan kemény, a vízben nincs olaj és az olajban sincs víz, nem füstöl és ugyan úgy megy mint régen.
Szerintetek?
Gát szakadásos lehet a hengerfej.
Nyitott rendszeres?
A kemény vízcső alapból nem jelent semmit, mivel ez egy túlnyomásos rendszer.
A legtöbb autónál a tágulási tartály vagy a hűtő kupakja 1 bar körüli értéken kezdi elengedni a nyomást, szóval ha nem nyomja a vizet kifelé, akkor még üzemi nyomáson dolgozik a motor.
Persze ha eltűnik a víz, akkor valami gebasz van és utána kell járni.
A víz sok más helyen is eltűnhet.
A fő jellemzők: melegszik a víz, fehéren füstöl meleg motorral (nem a reggeli páráról beszélek), a hűtővíz keveredik az olajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!