Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Karburátor tisztítás megoldaná...

Karburátor tisztítás megoldaná a problémát?

Figyelt kérdés

Aprilia sr 50-es robogóm indulásokkor (pl. Lámpánál) hajlamos megtorpanásokra, illetve menet közben néha nem reagál rögtön gázhúzásra, csak 1-2 másodpercel később, amikor ugyan csak ugrik egy kisebbet.

Kézi szívató van rajta, ha azzal közlekedek tökéletesen teszi a dolgát.

2021. febr. 20. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:

A karburátor tisztístás talán megoldaná, de én azt javaslom, hogy a levegőn állíts, hogy többet kapjon.

Akkumulátor van benne? Alapjáraton torpan csak meg a lámpa?

2021. febr. 20. 20:37
 2/10 A kérdező kommentje:
A jelző lámpát csak példának hoztam fel, hogy onnan való induláskor hajlamos megtorpanni a motor gázadásra, viszont jó hogy mondod az alapjártot azt elfelejtettem írni hogy hajlamos egyhelyben alláskor lefulladásra is..
2021. febr. 20. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Gázadásra fullad? Valszeg akkor vagy kevés benzint kap, vagy kevés levegőt.

Menj vele egy kört kb 5 percet járjon, hogs legyen üzemmeleg. Aztán állíts először, hogy több benzint kapjon. Hallani fogod, hogy megváltozik az alapjárat.

Ezt hallani kéne, látatlanban nehéz sajnos.

2021. febr. 20. 21:04
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem nem nem, lehet rosszul fogalmaztam bocsi, mikor megállok vele és elengedem a gázkart akkor hajlamos hogy lefulladjon, ezt ugy tudom kikuszobolni, hogy egyhelyben allva nagyon minimalisan huzom a gazt hogy maradjon egy kevés fordulatszám
2021. febr. 20. 21:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Aha. Így már más. Gyertyára nézz rá, és lehet, hogy kevés benzint kap.
2021. febr. 20. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:

És mivel a gázkart kell huzogatnod, ezért a gázkarral mit adsz neki? Levegőt. Magyarán kevés levegőt kap alapjáraton. Benzinből is kaphat keveset, negyed fordulat bezin, fél fordulat levegő. Alapjárati fúvóka is el lehet dugulva, de mielőtt szétborítod a motort, érdemes ránézni ezekre.

Ha nem értesz hozzá, akkor nem érdemes tekergetni, mert könnyen elállíthatsz valamit, utána pedig marhára nehéz lesz újra életre kelteni.

2021. febr. 20. 21:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Az hogy kevés benzint kap, lehet a karburátorban lévő szennyeződés miatt nem?
2021. febr. 20. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehetséges, persze bármi. Csak elöször próbáld ki ezeket. Ha van időd, akkor nyugodtan leszedheted a karbit, nem fog neki megáltani. Ezer meg egy baja lehet, főleg egy 50-esnek. Ha valami nem megx írj privit myugodtan.
2021. febr. 20. 21:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat!! Majd írok mire jutottam!
2021. febr. 20. 21:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan írj bármikor! Szívesen!
2021. febr. 20. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!