Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy Honda Dionak a karburátorá...

Egy Honda Dionak a karburátorát hogy kell megtisztítani? Ill. Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

#Honda #Karburátor tisztitás
2020. júl. 19. 21:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem nehéz leszedni, nem nehéz szétszedni, és nem nehéz egy kis nitro-hígítóval elmosni.

DE! Összerakni, beállítani úgy, hogy újra jó legyen, na az már nehéz!

Ha nincs benne gyakorlatod, (és a kérdésed alapján nincs), én azt javasolnám, vidd el szerelőhöz, vagy legalább keress az ismeretségi körödben olyan valakit, aki ért hozzá.

2020. júl. 19. 21:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm, A nitro- higítóban áztatni kell?
2020. júl. 19. 22:00
 3/14 A kérdező kommentje:
Van egy ismerősöm, ő azt mondta segít, csak nem tudom megéri -e megvenni egy 20-as ért..
2020. júl. 19. 22:05
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A nitró nem kerül 20-asba.
2020. júl. 20. 07:17
 5/14 A kérdező kommentje:
A robogó annyi...
2020. júl. 20. 07:54
 6/14 anonim ***** válasza:
ha ugy árulják hogy csak karbi tisztitás kell neki, akkor annak más baja lesz... ha tényleg csak a karbit kell kitisztitani, miért nem csinálta meg ö??? úgy többért tudná eladni nem?
2020. júl. 20. 08:29
 7/14 anonim ***** válasza:

azért nem csinálja meg mert sokan fakezűek, nem értenek a műszaki dolgokhoz, vagy nincs kedve vele foglalkozni.

vedd megy 20 ér, takarítsd ki a karbit, tankot, üzemanyagrendszer, és évekig nem lesz vele gondod.

biciklit sem kapsz annyiért :D

2020. júl. 20. 09:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Nekem is ez jutott eszembe!
2020. júl. 20. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok:

Régi motoros ember vagyok, jelenleg is van robogóm, és motorom is. (Meg perce biciklim és autóm is :)

Egyszer, pár évvel ezelőtt, én is kerültem hasonló helyzetbe.

Kaptam ajándékba egy leharcolt, Suzuki Sepia robogót, ráadásul szétszedett állapotban.

Én szeretek szerelgetni, ezért ennek a robogónak a szerelését is szórakozásnak tekintettem. Úgy döntöttem, amennyire csak érdemes, felújítom.

Persze itt nem kell százezres tételekre gondolni, de a motorját, elektromos rendszerét, fékeket, stb. megcsinálgattam kb. 2-3 hét alatt.

Neked is hasonlót javasolnék, mert egyrészt a biztonságos közlekedéshez jobb ha teljesen átnézitek a mocit, másrészt sokat lehet tanulni az ilyen szerelgetésekből.

Azzal a Sepiaval el is estek párat, töröttek voltak az elemek rajta, én mindet szépen megragasztottam, lecsiszoltam, lefényeztem. (Persze csak festék spray-vel, de azzal is lehet szép munkát végezni.)

Visszaemlékezéseim szerint, néhány bowden, üléshuzat, egy kis festék, stb. árából megúsztam az egész felújítást.

Utána a feleségem és a kislányom még évekig szaladgáltak vele ide-oda.

Tehát szerintem is érdemes 20 000.-ért megvenni, de azért nézzétek meg, nehogy legyen valami komoly baja, ami miatt sokba kerülne a javítás!

2020. júl. 20. 13:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi,megfogadom! Mit kellene megnéznem rajta igy laikusként amiből eldől, hogy elhozzam -e vagy sem?
2020. júl. 20. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!