4 hónapja nem sikerült megtanulnom vezetni,de nagyon szeretnék jogsit.Mit csinálok rosszul?
Júniusban kezdtem el az egész folyamatot, augusztusban elsőre majdnem max pontos kresz vizsgát tettem, ezután megcsináltam az alkalmasságit és szeptemberben elsőre meglett a vöröskereszt is.
Nagyon örültem és nagy lendülettel, boldogan vágtam bele a vezetésbe, de nagyon tartottam tőle,mert semmi tapasztalatom nem volt, nincs a családban kocsi.
Októberben kezdtem el vezetni manuális autón,de az nagy kínszenvedés volt, már a rutinpályán is, a forgalomban ez csak fokozódott.
Emiatt átváltottam automatára és azzal kb.januárra sikerült megtanulnom a forgalomban részt venni, azt is rengeteg hibával(nem veszem észre időben a gyalogos tmikor lelép a zebrára, nem nézem a táblákat stb.) nagyjából csak azért tudok elmenni az útvonalon, mert megjegyeztem mikor mit kell csinálni.
Ma felmentünk az M0-ra és a megszokott 40 es temporól fel kellett gyorsítanom 80-90 re és rohadtul elkezdtem parázni, hogy körülöttem milyen gyorsan mennek a kocsik, nem éreztem biztonságban magam...
Most volt a 60.órám és az oktató még mindig azt mondja, hogy annyi problémát gyártok magamnak, hogy ilyen tanulója még nem volt, aki ennyire veszélyes és nem jelent még be vizsgára.
Folyamatosan azt mondja, hogy szerencsétlen vagyok, végig csak basztatott, soha nem segít és nem magyaráz el semmit normálisan, amíg én vezetek ő telefonozik, én meg görcsben halálfélelemben vagyok.
Nagyon szeretnék már jogsit, de mindig csak basztat és káromkodik mellettem, még jobban stresszbe rak.
Valami tanács, másnak is ilyen volt?
Az itteni kérdések alapján nagyon sokan úgy jártak, mint te.
Eleve kevés önbizalommal beültél egy bunkó oktató mellé, aki megaláz, ahelyett, hogy bátorítana.
Gondolkodtam az oktatóváltáson és mindenképp a Dekmár-hoz mennék, csak ott várni kell 3 hónapot oktatóra, mert elvileg jók az oktatók és mindenki ott akar tanulni, meg ugye nekem az automata autó kéne.
Egyébként 20/F
Szerintem túlidegeskeded.
De én is igy voltam. Kisvárosban tanultam meg vezetni kb minden részt ismertem jól. Mindig idegeskedve rettegve mentem vezetni. Nagyon sokszor bedöglött az autó meg sokszor kaptam én is a lecseszéseket. Vége felé már jobb volt de vizsgán élesben megint bedöglöttem elsőbbség adasnál nalam ez volt amin görcsöltem a kuplung...
Aztan nehezen de meglett a vizsga.
5 évig nem vezettem majd egy nagyvárosban dolgoztam ott vettem az autóm es hirtelen a rohadt nagy forgalom kellős közepén találtam magam tele idegbeteg sofőrrel akkor nekem is halalfelelmem volt autpolyan is. De egy hét után megszoktam.
Szr az oktatód. Nincs veled semmi baj. A manuális is ment volna, ha valaki elmondja hogy kell csinálni. Persze neked nem elég 30 óra, hanem több, de ez nem baj. Normális oktatónál elég lenne a 70 is de így több lesz.
Meg nem kell észrevenni a gyalogost. Én sem vettem észre amikor vezetni tanultam, de azt láttam, h hol van zebra, vagy holvan elsőbbsége a gyalogosnak. És akkor a zebra előtt jóval már elvettem a gázról a lábam, átraktam a fékre, és a zebra előtt óvatosan fékeztem is, akkor is ha nem jött senki. És ha mégis ott volt valaki akkor jól befékeztem, de mivel már előtte is lassabb voltam, és picit a féket is nyomtam, ezért meg tudtam úgy állni, h ne legyen drasztikus lefékezés. Vizsgán is ugye megbuktatnak ha ezt nem csinálod. Minden zebrát úgy kell megközelíteni főleg tanulóként, mint ha óvodások feküdnének rajta.
Illetve az is baj ha túl lassan mész, de én úgy csináltam, hogy amikor nem volt semmi amire figyelni kellett volna, akkor gyorsan felmetem 50-ig, aztán amikor jöttek a bonyolult dolgok, akkor szépen addigra belassultam, és ott meg iszonyú lassan csináltam mindent, akár meg is álltam ha úgy volt, de nem tudtak belekötni, mert utána meg felvettem a forgalom ritmusát.
Már 10 óra után váltani kellett volna. Aki paraszt ott nem is fogsz átmenni. Még lehúz még szépen vagy 20-25 órával és majd azt mondja, hogy neked esélytelen megtanulni.
Barátnőm ugyan így volt. Aztán végül átment máshova és érdekes mód simán lett jogsija. Azóta 80 ezer km-t vezetett hiba nélkül. Ennyit a paraszt lehúzós oktatókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!