Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez mennyire gáz? Nagy hátrány...

Ez mennyire gáz? Nagy hátrány így vizsgázni?

Figyelt kérdés
B kategóriás jogosítványért készülök forgalmi vizsgázni, a vezetőórák 2/3-át már levezettem, de még mindig nincs meg a fejemben a város térképe. Helyileg Vácon vezetgetünk, ugyanazokon az útvonalakon és mégis, mondhatni fogalmam sincs, mi merre van. Ennyire rossz lenne a tájékozódóképességem? Mennyire lenne ez hátrány a vizsga teljesítésénél (feltételezve hogy ugyanazokon az utakon mennék)? Térképet még nem vettem elő, de lassan muszáj lesz áttanulmányozni..

2021. febr. 14. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Nagy előny lenne, ha tudnád, mi hol van, de ha figyelsz mindenre, akkor nem lehet gond. Az oktató majd mondja az utat.
2021. febr. 14. 16:57
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Igazából így életszerűbb lesz a vizsga. Gondolj bele majd teljesen ismeretlen helyeken fogsz közlekedni, ha meglesz a jogsi.

#1 vagyok

2021. febr. 14. 16:58
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Abszolút nem kell ismerned a helyet. Az az oktató dolga. Neked csak szabályosan kell vezetned, és közben arra haladni, amerre az oktató mondja.
2021. febr. 14. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Az oktató mondja hogy merre menj, nem? Vagyis itt menj jobbra, ott menj balra. Nem azt mondja hogy célozzuk meg a városházát, ha nem tudod merre van, megbuksz. Én nagyvárosban lakom, amíg nem vezettem, nem tudtam mi merre van, úgysem jártam arra. Simán levizsgáztam úgy hogy nem tudtam merre járunk :D
2021. febr. 14. 17:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne tanulj be útvonalakat. Megszokásból ne vezess, mert simán lehet egy forgalmi rend változás, aztán cumi lesz. Mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodni, felismerni a közlekedési szitukat, stb.
2021. febr. 14. 20:00
 6/12 anonim ***** válasza:
A vizsgán az oktató mondja merre menj. Szerintem nem gáz, mert később is lesz, hogy ismeretlen útvonalakon kell vezetned. Ha a szabályokat tudod, mindenhol mennie kell.
2021. febr. 15. 19:09
 7/12 A kérdező kommentje:
Nyilván nem azzal van bajom hogy nem fogok odatalálni egy bizonyos helyre. Arról beszélek, hogy akinél megvan maga előtt az úthálózat, az arra is emlékszik, hol melyik úton mi a közlekedési rend, és ennek megfelelően tud előre "tervezni"(felkészülni), akkor is, ha nem pont arra tereli a vizsgáztató, amerre számít. Szerintem kezdő vezetőként ez egy hatalmas előny. Persze, tudni kell majd ismeretlen helyeken is vezetni, de addigra lesz némi tapasztalata az embernek, na meg nem fog melletted ülni egy oktató aki egy rossz pillantásért megbuktat
2021. febr. 16. 13:05
 8/12 A kérdező kommentje:
De persze köszönöm a válaszokat mindenkinek! a kommentem azoknak szólt akik talán félreértettek, nem makacskodásból írtam
2021. febr. 16. 13:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Sajnos a közlekedés pont egy olyan műfaj, ahol semmit sem lehet előre tervezni. A vizsgámon erre több példa is akadt, de ha az ember nyugodt és bízik magában, nem okozhat gondot. Hajrá, sok sikert a vizsgához, ügyes leszel!
2021. febr. 16. 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Kezdő vezetőként pont nem szabad bemagolni az útvonalakat.

Én pont emiatt váltok most oktatót, a harmadik bukás után. Engem halálra frusztrált, hogy nem arra ment, hogy megtanuljak önállóan közlekedni, hanem hogy minél jobban bemagoljam a város térképét,és emlékezetből vezessek.

Ez így életszerűtlen.

2021. febr. 17. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!