Hogyan rögzítsem a központi zár motrát?
Autó: Opel astra F Caravan, 1994
Helyzet a következő: Nem volt gyárilag, vettem most univerzális szettet, kábelezés megoldva eddig minden ajtóhoz és irányjelzőkhöz, már csak a motrok (actuator) rögzítése van hátra és eléggé elgondolkodtató a helyzet. Néztem jópár megoldást más autókon a neten, de itt az első ajtóknál más a helyzet, egyszerűen nem tudom hova és hogy tudnám rakni, hogy jó párhuzamos legyen a motor a kézi lezáró rúdjával. Sajnos a lemezre kívűl nem tehetem, mivel nem fér el a lemez és az ajtókárpit között :( Pedig úgy nagyon egyszerűen megoldható lett volna. Hátsó ajtóknál még nem annyira vészes, ott vízszintesen is megy a rúd, megoldható, csomagtér ajtóhoz szereztem gyári bontott motrot, ami direkt oda való. Bárki, akinek ilyen autója van/volt és szerelt be/szereltetett be központi zárat és még van is róla fotója, tippje, azt nagyon megköszönném... Kár lenne az utolsó mozdulatnál feladjam ezt a hosszú harcot.
A szettbe nem adtak hozzá ilyen kifurkált lemez tartókonzolokat? Azzal szokták rögzíteni, a megfelelő pozícióban, ahogy az első írta.
Ilyen:
Adtak hozzá, minden motorhoz egy olyan konzolt. Ezt a konzolt kell motrostól felfogassam valahogy az ajtóra, mégpedig a két lemezrész közé (ahol van az ablaktekerő mechanika is bebújtatva), mivel az utastér felöli lemezre kívül nem tehetem sajnos, nem fér el a motor az ajtókárpit kialakítása miatt. A két lemez között sem rózsás a helyzet. A zár gyári rúdja elég rövid, a zártól felfele függőlegesen a kézzel fel-lenyomható pöcökben végződik. Valahol az alatt kell rögzítsem, belül, de akadályoz valami merevítő vas és még az ajtónyitó rudazatja is, amit ki kell esetleg kerülni a motor rúdjának hajlításával, bár azt még nem látom hogyan lehetne úgy, hogy nem látok jól be, mik vannak, hogyan kellene hajlítani.
Fotó az ajtóról: [URL= [link]
Mindenképpen belülre kell rögzíteni a motort. A nyomógomb rudazatához pedig hozzá kell kapcsolni a motor rudazatát és azzal párhuzamosan vagy mintegy folytatásaként kell beépíteni a motort az ajtó kárpit felőli lemezére.
Tehát, valahova oda kell csavaroznod, ahová a kárpitbolhák bepattannak csak belülre.
Nem kell annak teljesen egyenesen állnia. A motorból kijövő rudazatot meghajlíthatod, úgy is működni fog.
Én először nagyjából összeállítanám, majd rögzíteném a motort, végül a két rudazatot összeilleszteném (ha kell hajlítással) a legjobb pozícióban és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!