Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Helyszíni bírságot add rendőr...

Nandi1988 kérdése:

Helyszíni bírságot add rendőr jobb ha feljelent szabálysértés miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Futár vagyok és több kollégával is beszélgetünk erről. Nem mondok semmit, de van hogy futárnak is sajnos meg kell szegnie pár szabályt. Ide nem tartozik a piros áthajtás és egyéb kategória... Hanem olyanokra gondolok rakodón áll, meg felmegy a járdára.

És jó pár kolléga azt mondja nekem, ha megakarnak büntetni helyszíni bírság, akkor jobb ha rendőr feljelent, mert nincs "bizonyítéka". Volt olyan aki elmondása szerint már 8 "feljentettek" és semmi nem lett belőle.

Én már csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ezt helyt álló? Mert Engem is büntettek meg, amikor rendes volt a rendőr és csak 10e ftra. Meg amikor 30e Ft és nem találtam igazságosnak. (robogóval nyomom, ha ez bármit is számít.)

2021. febr. 12. 13:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem mindegy milyen szabálysértés.

Járdán parkolást azért könnyebben bizonytja a rendőr, mint azt hogy te megálltál, vagy várakoztál, vagy túllépted a megengedett időt (KRESZ).

Nekik kell bizonyítaniuk a szabálysértést, ezért rengetedóg olyan ügyük lehet, ami aztán később nem állná meg a helyét a bíróságon.

Budapesten szerintem lehetetlen is lenne minden szabályt betartva futárkodni.

2021. febr. 12. 14:06
 2/3 anonim ***** válasza:

aláírod a feljelentést? Ha elolvasod,abból kiderül mit verneknrád..

..amúgy a vizsgálótól függ..

2021. febr. 12. 14:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az a kérdése, hogy elfogadja-e az olcsóbb helyszíni bírságot, vagy kockáztassa a drágább feljelentést.

#kérdező

Kollégád valami konkrét szitura mondta ezt, ahol pl. egy fotó nem elég bizonyítani a szabálysértést. Vagy hülyeséget beszél.

Ahol egyértelmű, ott jobb elfogadni a helyzínit.

2021. febr. 12. 16:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!