Lehet így hengerfej probléma?
Sziasztok!
Igenigen Tudom sok ilyen kérdés van de hátha valaki rendelkezik hasonló tapasztalattal,
VW 2.0 TDI
Valahol elfolyik a hűtővíz, szervizben volt az autó egy helyen láttak folyást az ERG szelepnél azt cserélték is, azt mondták 85-90% hogy ez a probléma. Kb 150kmt mentem szervíz utána és ahogy az út után belenéztem a tartályba megint csökkent a szint nem olyan sok, maxon volt és kb egy ujjnyit ment lefelé. Egész este állt az autó azóta nem néztem hogy csökkent volna e a szint (kicsit be van fagyva még reggelről az ajtó nem akarom feszegetni).
-Nincs fehér füst
-nem kávés,barnás színű az olaj
-nem gyenge az autó
-nem forr a víz, 90fokra beáll onnan fölfelé nem mozdul soha, viszont itt kell vagy 30-40p hogy elérje a 90fokot
-hosszabb út után is ha letekerem a tartály sapkát akkor is csak egy minimális cisszenés van mint amikor kinyitsz egy dobozos sört, sőt még attól is halkabb ciccszenés.
-Indításra indul egyből nem "döcög"
Szervízben se láttak erre utaló jelet,
Vagy van egyéb "ismertető jele" is a hengerfej problémának
Előre is köszi a válaszokat
Az EGR hűtőnél szivároghat víz.
De amúgy kell neki egy kis idő, amíg beáll a tartályban a viz.
Menj vele egy száz kilométert, utána ha nem fogy jó.
állj valami tiszta helyre, vedd le a kiegyenlítő kupakját, és hagyd úgy éjszakára.
Reggelre ha szivárgás van, az autó alatt nyoma kell, hogy legyen.
Nálam most jár a 4. opel úgy, hogy lukas a hűtője.
Mindben még a gyári, eredeti hűtő van/volt.
Sokan belerakják a tömény fagyállót, ami beadja a kulcsot a régi, korrodált hűtőknek. Gyárilag is gagyi vékony mindegyik, nem ha még rohadt.
Ráadásul az utolsó opelnél annyira víz nélkül ment a delikvens, hogy szrrá repedt a hengerfej. Gátak, előkamráknál, mindegyik. Turbó öntvény elrepedt, megszorult.
Köszi a válaszokat!
Többször is alánéztek meg én sem vettem észre nyáron se hogy a kocsi alatt lenne valami tócsa vagy akármi.
Megnéztem:
Remélem jó a link és látható a kép, a fehér nyílnál volt tegnap a szint, 150km-t mentem letettem az autót meg most mentem vele kb 10-15-pt hogy kiolvadjon picit.
Nem tudom hogy ez a veszteség mennyire normális, ERG ugye a héten lett cserélve.
Köszi ha megnézitek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!