Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet így hengerfej probléma?

Lehet így hengerfej probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igenigen Tudom sok ilyen kérdés van de hátha valaki rendelkezik hasonló tapasztalattal,

VW 2.0 TDI

Valahol elfolyik a hűtővíz, szervizben volt az autó egy helyen láttak folyást az ERG szelepnél azt cserélték is, azt mondták 85-90% hogy ez a probléma. Kb 150kmt mentem szervíz utána és ahogy az út után belenéztem a tartályba megint csökkent a szint nem olyan sok, maxon volt és kb egy ujjnyit ment lefelé. Egész este állt az autó azóta nem néztem hogy csökkent volna e a szint (kicsit be van fagyva még reggelről az ajtó nem akarom feszegetni).

-Nincs fehér füst

-nem kávés,barnás színű az olaj

-nem gyenge az autó

-nem forr a víz, 90fokra beáll onnan fölfelé nem mozdul soha, viszont itt kell vagy 30-40p hogy elérje a 90fokot

-hosszabb út után is ha letekerem a tartály sapkát akkor is csak egy minimális cisszenés van mint amikor kinyitsz egy dobozos sört, sőt még attól is halkabb ciccszenés.

-Indításra indul egyből nem "döcög"

Szervízben se láttak erre utaló jelet,

Vagy van egyéb "ismertető jele" is a hengerfej problémának

Előre is köszi a válaszokat

2021. febr. 11. 09:11
 1/3 anonim ***** válasza:
73%

Az EGR hűtőnél szivároghat víz.

De amúgy kell neki egy kis idő, amíg beáll a tartályban a viz.

Menj vele egy száz kilométert, utána ha nem fogy jó.

2021. febr. 11. 09:51
 2/3 anonim ***** válasza:

állj valami tiszta helyre, vedd le a kiegyenlítő kupakját, és hagyd úgy éjszakára.

Reggelre ha szivárgás van, az autó alatt nyoma kell, hogy legyen.

Nálam most jár a 4. opel úgy, hogy lukas a hűtője.

Mindben még a gyári, eredeti hűtő van/volt.

Sokan belerakják a tömény fagyállót, ami beadja a kulcsot a régi, korrodált hűtőknek. Gyárilag is gagyi vékony mindegyik, nem ha még rohadt.

Ráadásul az utolsó opelnél annyira víz nélkül ment a delikvens, hogy szrrá repedt a hengerfej. Gátak, előkamráknál, mindegyik. Turbó öntvény elrepedt, megszorult.

2021. febr. 11. 11:36
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Többször is alánéztek meg én sem vettem észre nyáron se hogy a kocsi alatt lenne valami tócsa vagy akármi.

Megnéztem:

[link]

Remélem jó a link és látható a kép, a fehér nyílnál volt tegnap a szint, 150km-t mentem letettem az autót meg most mentem vele kb 10-15-pt hogy kiolvadjon picit.

Nem tudom hogy ez a veszteség mennyire normális, ERG ugye a héten lett cserélve.

Köszi ha megnézitek!

2021. febr. 11. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!