Hengerfejes lenne?
Diesel Passat 2.0
Egy ideje fogy a hűtőfolyadék, viszont nincs nyoma, szervízbe nyomás alá helyezték a rendszert de nem láttak folyást.
Viszont hengerfej problémára utaló jeleket sem látok/tapasztalok az autón.
Olvastam hogy vízpumpa felé is elfolyhat, vagy EGR szelepnél van kis repedés és a kipufogón elpárolog egyből(?)
Érdemes lenne megbontani a motort?
(Nem vagyok autószerelő, ezért előre is köszi!)
Vízpumpa egyébként még nem volt cserélve se vezérlés, ma pontosítok szervízbe hogy mi a helyzet.
A motorolaj színe normális amilyennek kell lennie nem láttam,motorolaj szint is jó volt, még mielőtt szervízbe vittem ellenőriztem (2napja.
A vízpumpa felé hogy folyhat el a víz?
Ha ott megy el azt lehet látni. Ha az egr vizes akkor elmehet ott is és azt nem lehet látni.
Mennyi fogy?
Ha fél-1 évente megiszik ilyen 1-2 deciket, az semmi, kb. bárhol elszivároghat, minimálisan el is forrhat szép lassan.
A tejeskávé szín sem feltétel. Tönkre tud menni a tömítés úgy is, hogy nem szakad át az olaj és a víz között, de a kipufogócsatorna azért beledolgozik a vízbe, és ugyanitt víz is távozik a rendszerből szép lassan.
Azt füleld, hogy kutyorog-e a fűtőradiátor, és nézd meg hogy felfújja-e a vízcsöveket kőkeményre, sokkal jobban, mint amennyire a hőtágulás indokolná. Ha többszöri légtelenítés után is idővel megjelenik a bugyborgó hang, akkor valószínűleg kezdődő hengerfejes. Kímélően még egy csomót elmehetsz vele. Városban elmentem majdnem egy évet így, kb 5000 km-t. Aztán egyszer kellett vidékre menni pályán, és nagyon kellett sietni. Visszaúton egyértelműsítette a gyanút, felforralta a vizet, belebugyogott a kiegyenlítőtartályba, 80-al lehetett csak hazagurulgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!