Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hengerfejes lenne?

Hengerfejes lenne?

Figyelt kérdés

Diesel Passat 2.0

Egy ideje fogy a hűtőfolyadék, viszont nincs nyoma, szervízbe nyomás alá helyezték a rendszert de nem láttak folyást.

Viszont hengerfej problémára utaló jeleket sem látok/tapasztalok az autón.

Olvastam hogy vízpumpa felé is elfolyhat, vagy EGR szelepnél van kis repedés és a kipufogón elpárolog egyből(?)

Érdemes lenne megbontani a motort?

(Nem vagyok autószerelő, ezért előre is köszi!)

2020. szept. 11. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, ez kezdődő hengerfejesedésre utal. Nézd meg a motorolaj színét, ha tejeskávé színű akkor már hengerfejes, ha nem akkor csak most kezd hengerfejesedni.
2020. szept. 11. 09:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Vízpumpa egyébként még nem volt cserélve se vezérlés, ma pontosítok szervízbe hogy mi a helyzet.

A motorolaj színe normális amilyennek kell lennie nem láttam,motorolaj szint is jó volt, még mielőtt szervízbe vittem ellenőriztem (2napja.

2020. szept. 11. 09:30
 3/7 A kérdező kommentje:
* nem láttam tejáskávé színt
2020. szept. 11. 09:31
 4/7 anonim ***** válasza:

A vízpumpa felé hogy folyhat el a víz?

Ha ott megy el azt lehet látni. Ha az egr vizes akkor elmehet ott is és azt nem lehet látni.

2020. szept. 11. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Mennyi fogy?

Ha fél-1 évente megiszik ilyen 1-2 deciket, az semmi, kb. bárhol elszivároghat, minimálisan el is forrhat szép lassan.

2020. szept. 11. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:

A tejeskávé szín sem feltétel. Tönkre tud menni a tömítés úgy is, hogy nem szakad át az olaj és a víz között, de a kipufogócsatorna azért beledolgozik a vízbe, és ugyanitt víz is távozik a rendszerből szép lassan.

Azt füleld, hogy kutyorog-e a fűtőradiátor, és nézd meg hogy felfújja-e a vízcsöveket kőkeményre, sokkal jobban, mint amennyire a hőtágulás indokolná. Ha többszöri légtelenítés után is idővel megjelenik a bugyborgó hang, akkor valószínűleg kezdődő hengerfejes. Kímélően még egy csomót elmehetsz vele. Városban elmentem majdnem egy évet így, kb 5000 km-t. Aztán egyszer kellett vidékre menni pályán, és nagyon kellett sietni. Visszaúton egyértelműsítette a gyanút, felforralta a vizet, belebugyogott a kiegyenlítőtartályba, 80-al lehetett csak hazagurulgatni.

2020. szept. 11. 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:
mi lett azóta?
2021. ápr. 8. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!